Scoor met je blog dankzij deze tien tips

You may also like...

15 Responses

 1. Wat een handige tips, hier heb ik echt wat aan!
  Dankjewel.

 2. Jel Bouman zegt:

  Leuk! Dankjewel. Ik ga tipdagen (categorie) toevoegen.

 3. Olaf zegt:

  Hi Patricia,
  ik heb een vraag over tip #8
  Hoe wil je met een artikel over een actueel onderwerp concurreren met alle andere websites? Bij algemene en actuele onderwerpen krijg je toch snel te maken met de nieuwssites en die hebben toch vaak meer autoriteit, vind jij niet?

  • blogqueen zegt:

   Wat tip8 betreft, heb je wat ‘hard’ nieuws betreft natuurlijk gelijk. Daar kun je niet tegen de Nu.nl’s op. Maar juist als je een andere aanleiding gebruikt dan kan Google je juist spotten en in het Google nieuws overzicht zetten. Daar worden alle relevante berichten namelijk gebundeld. Als je dan net een andere invalshoek hebt dan kun je flink scoren. En als je naar Boer Zoekt Vrouw kijkt – wat ook actueel is – dan zie je dat heel veel mensen dat via twitter volgen. Als je daar dan wat over plaatst en je gebruikt de hashtag #bzv dan zul je zien dat die kijkers ook bezoek aan je site brengen. Als je het bericht goed aan je business hebt gekoppeld dan is dit wel de eerste kennismaking met je bedrijf. Daarom is het ook zo belangrijk dat het actuele nieuws ook echt relevant voor je is. Zoek altijd naar die relevante link.

 4. Jel Bouman zegt:

  Zoiets als: we kijken met al onze gasten naar boer zoekt vrouw? #bzv

  • blogqueen zegt:

   @Jel, als dat de waarheid is, dan is dat natuurlijk een prachtig verhaal. Hoe jullie vanuit Portugal allemaal voor de buis zitten om maar niets te missen. En zelfs gasten die eigenlijk in hun vakantie geen tv kijken, maken hier een uitzondering van. Ja, dan wordt dat zeker op social media ook gelezen. Als je maar gebruik maakt van de hashtag als je zoiets op Twitter dan gaat delen. En op Facebook kun je aanvullen met de vraag. Zitten jullie er zo klaar voor. Wij hier in Portugal wel.

   • Jel Bouman zegt:

    Bedankt Patricia! Iedereen heeft PT tv, bbc etc en dvd. . Wordt zelden gebruik van gemaakt . Maar soms wordt er bij ons voorzichtig aangeklopt: kijken jullie ……… ….. denk ook maar aan de voetbal! Nou dan kijken wij altijd. Klant is koning! Ook wel gezellig hoor om contact te maken met je gasten! Met een wijntje kijken we dan tv.

    Beantwoorden

 5. Olaf zegt:

  Hier heb je het mis:
  “…dan kan Google je juist spotten en in het Google nieuws overzicht zetten.”
  In Google Nieuws komt je site alleen maar als deze is geaccepteerd als nieuwsbron en dat duurt erg lang. Wanneer het zover is, zijn de onderwerpen waarover je blogt echt geen issue meer. Verder vind ik het erg gevaarlijk om regelmatig over onderwerpen te bloggen die niet aansluiten op je niche. Het is juist de kans om in Google beter te scoren wanneer ALLE post’s over gerelateerde onderwerpen gaan. Mix je te veel met niet-relevante onderwerpen, dan zal Google je niet als dé autoriteit zien! Eenvoudig voorbeeld: Wanneer je op deze blog regelmatig wat recepten publiceert, dan zal dit niet helpen.

  PS. Heb je nog een voorbeeld van een business idee dat aansluit op boer zoekt vrouw?

  • blogqueen zegt:

   Wat Google Nieuws betreft, heb ik het zelf ervaren met een ander blog dat ik beheerde. Alleen weet ik niet hoelang het heeft geduurd voordat deze als nieuwsbron werd geaccepteerd. Ik heb het domein namelijk overgenomen toen er al langer (relevante) content op werd geplaatst.

   Relevantie is inderdaad essentieel. Dat benoem ik ook iedere keer: zorg voor een duidelijke koppeling tussen actualiteit en het onderwerp waar je over blogt. Ga niet zomaar schrijven, omdat iets actueel is. Dat doe ik niet alleen met Google in het achterhoofd, maar met wat mij betreft de belangrijkste partij: de lezer. Mijn lezers hier zullen het inderdaad niet gaan waarderen als ik opeens recepten ga delen op BlogQueen. Dat doe ik dus ook niet.

   En als ik ga brainstormen over wat je allemaal met bzv kan doen, dan ben ik nog wel even bezig. Een paar voorbeeldjes: als jezelf in de agrarische sector werkzaam bent, dan is zo’n melding natuurlijk hartstikke leuk. De kijker krijgt zo toch ook een kijkje achter de schermen bij een boerenbedrijf. Misschien zit je net als boer Tom wel in de tulpen, dan kun je ook meer uitleg geven over hoe dat werkt. Want mensen zijn toch weer geïnteresseerd in hoe dat werkt. Werk je bij een bureau voor relatiebemiddeling, dan kun je ook aangeven hoe je als bureau bijvoorbeeld zo’n speeddate sessie doet (mocht je dat doen). Verkoop je hippe regenlaarzen, dan kun je er aan refereren (en dat hoeft niet in een blog, maar kan ook alleen op social media) dat die ook ideaal zijn voor in de modder op de boerderij. Als je goed brainstormt, dan kun je heel veel relevante zaken bedenken.

   • Olaf zegt:

    “…Mijn lezers hier zullen het inderdaad niet gaan waarderen als ik opeens recepten ga delen op BlogQueen.”

    Je volgers waarderen ook niet wanneer je niet-relevante tweets over Boer zoekt vrouw op hun timeline plaats. Dus niet doen!

 6. Jel Bouman zegt:

  Bedankt Patricia! Iedereen heeft PT tv, bbc etc en dvd. . Wordt zelden gebruik van gemaakt . Maar soms wordt er bij ons voorzichtig aangeklopt: kijken jullie ……… ….. denk ook maar aan de voetbal! Nou dan kijken wij altijd. Klant is koning! Ook wel gezellig hoor om contact te maken met je gasten! Met een wijntje kijken we dan tv.

 7. Diana zegt:

  Een aantal paste ik al toen, maar toch heel erg fijn om weer eens gelezen te hebben .
  Patricia weet je toevallig zo als je in je statistieken kijkt en daar staat ook onbekende zoektermen bij .Wat houd dit precies in?

 1. 31 januari 2015

  […] Nog steeds nieuwsgierig naar de tien tips waarmee je als blogger scoort? Natuurlijk heb ik ze op een rijtje gezet. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *