Selecteer een pagina

Tien tips waarmee je als blogger scoort! Lees je deze kop als blogger dan ben je waarschijnlijk meteen geïnteresseerd. Willen we niet allemaal dat ons blog scoort en dus veel lezers trekt? Die tips wil je dus absoluut lezen. Zijn de tips handig, dan zul je eerder geneigd zijn om dit bericht te delen via social media. Misschien levert het zelfs bloginspiratie op en link je naar dit bericht.

Nu verwacht je natuurlijk een mooi lijstje met tips, maar laat ik eerst uitleggen waarom zo’n lijst met tips ook op jouw blog werkt. Want ongeacht waar je over schrijft – of dat zakelijk of privé is – je kunt je lezers altijd tips geven. Verplaats je hiervoor goed in je doelgroep. Waar loopt die tegenaan; waar willen zij over lezen. In mijn geval dus blogzaken. Wil iedere blogger niet succesvoller worden (en in het geval van de zakelijk blogger: meer potentiële klanten bereiken)? Jij wil dus lezer hoe je als blogger scoort.

Als je persoonlijk blogt dan kun je kiezen om een probleem te belichten waar je voorheen last van had. Dat kan echt van alles zijn. Ik noem bijvoorbeeld moeilijk in slaap komen. Niets irritanters dan eindeloos wakker liggen en al honderden schapen geteld te hebben. Je hebt zelf echt van alles geprobeerd en informatie opgezocht. Die ervaring kun je dus gebruiken in een lijst met tips: ’tien tips om snel in slaap te vallen.’ Volgens mij biedt ieder leven voldoende inspiratie voor dit soort lijstjes.

Zakelijk bloggers (maar ook niche bloggers; en dan zelfs de algemenere als food, health, beauty, fashion) verdiepen zich voor deze blogtip natuurlijk goed in hun doelgroep; in hun (potentiële) klant. Wat wil die persoon weten. En hou dan meteen in gedachten dat de kans groot is dat die persoon naar antwoorden gaat Googlen. Een fancy kop is dus niet nodig. Dit werkt gewoon: Tien tips tegen – vul zelf in. Of je kiest voor: – noem hier het probleem – tien tips. Als je er even voor gaat zitten, kun je zo verschillende vragen bedenken. Voor de schoonheidsspecialiste ’tien tips om rimpels tegen te gaan’. De boekhouder kan kiezen voor ’tien tips voor de boekhouding van een zzp’er’. Tot ‘Sfeer creëeren in de woonkamer – tien tips’ voor de interieurstyliste.

Zie je dit niet zitten, omdat je voor he eigen gevoel dan te veel informatie gratis weggeeft? Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in, maar zo’n artikel verhoogt je gunfactor enorm. Geven en nemen; zoals dat ook geldt als je gaat netwerken, is ook online van belang. Een artikel waarin je pocht over hoe goed je wel niet bent, wordt echt vele malen minder gelezen dan een artikel waarin je waardevolle informatie biedt. De persoon die die informatie wel deelt, zul je onthouden als de specialist. Meer weten dan schakel je die persoon in. Kijk naar mijn tips. Wie schakel jij in als je meer vragen hebt over (zakelijk) bloggen? Juist, dan denk je meteen aan BlogQueen.

Nog steeds nieuwsgierig naar de tien tips waarmee je als blogger scoort? Natuurlijk heb ik ze op een rijtje gezet.

bloggen_tip_365dagen_tips_lijstje_populair_interessant