Selecteer een pagina

Als je blogt, wil je natuurlijk ook gelezen worden. Social media helpen je bij de verspreiding van je berichten, maar heb je er ook al eens over geschreven?

Je hebt als het goed is je profielen al op een duidelijk zichtbare plaats op je site gedeeld. Maar waarom schrijf je er geen bericht over? Dan denk ik niet alleen aan ‘volg blog x nu op social media y’, maar ook aan uitgebreidere berichten over bijvoorbeeld je bevindingen. Misschien heb je via je Facebook-pagina wel een heel waardevolle reactie gehad, heeft Twitter je door een massale retweet veel publiciteit opgeleverd of heb je dankzij LinkedIn kennisgemaakt met de klant van je dromen.

Start je met een nieuw social medium, dan is zo’n ‘volg nu op…’-bericht absoluut een aanrader. Ik heb dat verschillende keren (op verschillende blogs) gedaan en zie dat daardoor het aantal volgers snel toenam. Vaste lezers kijken namelijk niet naar die icoontjes en of daar iets in veranderd. Zie het dus als een extra service naar je lezer toe. Hij/zij hoeft niet te zoeken en jij hebt er een betrokken volger bij. En dat is van belang. Want juist die volgers kunnen je social media nog succesvoller maken. Zij zijn namelijk degene die kunnen liken, delen, reageren en ga zo maar door.

Waar je BlogQueen allemaal kunt vinden en volgen… Ik hoop jullie hier te verwelkomen. Delen mag natuurlijk ook. Je ziet de knoppen hier bij het bericht 😉

bloggen_tips_365dagen_socialmedia_gebruik_links