Selecteer een pagina

Eén woord is al voldoende om een uitgebreide blogpost te kunnen schrijven. De nodige bloggers gaan deze uitdaging al regelmatig aan.

Hoe kom je aan één woord

Hoe je aan één woord komt? Nou, dat kun je dus aan je lezers vragen, zoals deze blogger doet. Als je trouwe lezers hebt die regelmatig reageren dan moet dat goed komen. Je kunt het ook op je social media vragen. Zo heb je weer een extra update op je Twitter of Facebook-pagina. Zorgt weer voor extra interactie en dus een mooie gelegenheid om je blog in de kijker te zetten.

Maar alweer drie jaar geleden had je ook #WOT. Write on Thursday van blogdocente Met K. Zij maakte dan één woord bekend waar ieder dan over kon bloggen. Je kunt die blogs nog steeds terugvinden en zou dus één van die woorden kunnen kiezen. En voor wie wil – onder aan dit artikel natuurlijk ook een één woord opdracht.

Natuurlijk kun je ook altijd nog een woordenboek openslaan om een bepaalde pagina en dan je ogen sluiten en één woord aanwijzen. Een flinke uitdaging, omdat je dan een woord kunt treffen dat eigenlijk helemaal niet bij je blog past… Maak er dan maar eens iets moois van.

Voordeel van één woord oefening

De één woord oefening is echt een uitdaging. Je kunt je met deze oefening ook trainen in het schrijven. Zeker als je deze methode regelmatig toepast, zul je merken dat het bloggen je steeds makkelijker afgaat. Heb je voor woorden gekozen die je doelgroep heeft aangereikt dan zul je ook zien dat je tot berichten komt die echt bij je blog passen.

Geen idee wat je over zo’n woord moet schrijven. Gebruik dan eens één van deze brainstorm technieken: woordenwolk, freewriten of de superhelden. Je kunt natuurlijk ook het woord Googlen en dan iets schrijven aan de hand van de eerste hit. Of de combinatie mogelijkheden die Google geeft.

Het woord dat ik voor jullie heb is ‘stress’. Waarom? Nou, het lukte me maar niet om voor een interview (met deadline vandaag) een stel van 50+ te vinden dat elkaar leerde kennen in hun studententijd (bijvoorbeeld bij de studentenvereniging). Ja, dat zorgt voor stress. Ik heb op de valreep nu iemand gevonden, waarmee mijn stress meteen is afgenomen. Maar jullie hebben natuurlijk ook een mooi stress-verhaal in de pen. Of niet?

Schrijf een bericht over ‘stress’ – laat je inspiratie maar de vrije loop.

bloggen_tips_365dagen_één-woord