Selecteer een pagina

Superhelden brengen jou op de beste ideeën. Nu ligt de tijd dat je in Batman of Superman geloofde natuurlijk alweer een tijdje achter je. Maar als je deze brainstorm techniek gebruikt, zul je net zo lenig zijn als Spiderman.

Superhelden: welke kies jij?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel superhelden, maar welke kies jij? Natuurlijk kan dat één van de bovengenoemde karakters zijn, maar ook The Power Rangers en zelfs Mega Mindy kunnen je helpen om op een creatieve manier tot een idee te komen. Je kunt zelfs je eigen held creëren om je te helpen. Als je maar weet waar hij, of zij, voor staat en hoe hij ideeën te lijf gaat.

Waarom heb jij juist voor die ene superheld gekozen? Dat is al een onderwerp an sich. Kies je uit jeugdsentiment voor The Power Rangers? Zou, ik doen, want daar keek ik vroeger echt ontzettend veel naar. Of heb je kinderen en laat je je daardoor inspireren. Ik zie de buurtkinderen hier – zelfs als het geen carnaval is – verkleed rond rennen door de wijk; dus ik kan me voorstellen dat je thuis ook zo’n kleine Superman hebt. Natuurlijk is het leuk om daar dan ook over te schrijven.

Aan de slag met de superhelden

Keuze kunnen maken uit al die superhelden? Weet je over welke krachten hij of zij beschikt? Nu is het namelijk tijd om lekker te brainstormen. Hoe zou die superheld je idee of onderwerp aanpakken. Schrijf dat op. En dat niet alleen ‘hij zou actie ondernemen’. Nee, je gaat concrete voorbeelden bedenken. Die voorbeelden werk je uit. Je zult zien dat je zo binnen no time nieuwe onderwerpen voor je blog of invalshoeken voor artikelen hebt bedacht. Je hebt je eigen superkrachten ontdekt.

Deze brainstorm techniek kan super snel werken. Maar hij heeft ook zo z’n valkuilen. Blijf dus niet te lang hangen in het kiezen van één van de superhelden. Kies de eerste held die in je gedachten kwam toen je de titel van dit bericht zag. En wat het onderwerp betreft: als je heel duidelijk een onderwerp voor ogen hebt waar je over wil brainstormen, dan pak je die. Anders focus je op het bedenken van nieuwe blogonderwerpen. Eén daarvan werk je uit. Want ook van bloggen hebben die superhelden best kaas gegeten 😉

Gebruiken de superheld brainstorm techniek voor je blogpost van vandaag. Waar je over schrijft, is helemaal aan jou.

bloggen_tips_365dagen_superhelden_brainstorm_techniek