Selecteer een pagina

Heb jij al eens een woordenwolk gemaakt? Met deze brainstorm manier kun je je gedachten heel mooi in beeld brengen. Online zijn er bijvoorbeeld allemaal handige tools te vinden, maar je kunt ook een groot vel voor je leggen en beginnen te schrijven.

Voor BlogQueen heb ik deze woordenwolk online gemaakt met Wordle. Als je een woord dan groter in beeld wil, moet je het gewoon iets vaker herhalen. Het is natuurlijk een mooie manier om je brainstorm in beeld te brengen, maar persoonlijk vind ik het wel wat omslachtiger werken.

bloggen_tips_365dagen_woordenwolk_blogqueenIk ben meer van de pen en papier methode. Groot vel voor m’n neus: BlogQueen groot in het midden gekalkt en schrijven maar. Niet nadenken als er een woord je in je hoofd komt, maar gewoon meteen neerpennen. Wees hierin ook niet te serieus. Misschien lijkt het woord dat in je opkomt niet relevant te zijn voor je blog. Maar als je er straks rustig naar kijkt, zie je misschien wel kansen. Als je alleen in het voor jou idee relevante blijft, dan kom je nooit tot goede, creatieve ideeën. Ik gooi deze mode-term er toch maar even in: out-of-the-box denken, daar gaat het om.

Je kunt je blog centraal zetten, maar dit kun je ook doen als je geen inspiratie hebt voor een rubriek die je bent gestart. Of misschien heb je een categorie, waarin je al tijden geen nieuwe berichten meer hebt geplaatst. Je zult zien dat je aan het eind van de dag niet alleen nieuwe ideeën hebt, maar ook weer energie om er mee aan de slag te gaan.

bloggen_tips_365dagen_woordenwolk_brainstorm_inspiratie