Freewriten: schrijf je blog in no time

You may also like...

11 Responses

 1. Jel Bouman zegt:

  Hiermee komen de leukste woorden vrij!!! Nooit met tijdslimiet gedaan maar lijkt me zeker wat! Ik ga het doen.

 2. Nog niet gedaan maar lijkt me soms wel heerlijk om te doen. Goede tip!

 3. Nicky zegt:

  Persoonlijk denk ik dat zo mijn mooiste blogposts tot leven komen!

 4. Kiran zegt:

  Dit pas ik eigenlijk onbewust al heel vaak toe bij het schrijven van blogposts. Wist niet dat er een naam voor was!

 5. Ik heb een periode elke ochtend een kwartier non-stop geschreven zoals Julia Cameron in haar boek The Artist’s Way aanbeveelt.

 6. Later heb ik dat uitgebreid naar een half uur. Wat in me opkwam schreef ik op, handmatig. Mijn pen kwam niet los van het blad papier. Dat was wel wennen want tegenwoordig wordt er alleen nog getypt. Mijn schrift gaat ook mee op vakantie.

  • blogqueen zegt:

   Daar ga ik zelf ook meer mee experimenteren. Ik heb nu een bureau op een inspirerende plek (zicht op het water) zonder een computer waar ik dus liefst in schrift wil schrijven.

 7. Ik heb wel eens nog vrijere vorm toegepast bij een psychologische test. Ik kreeg toen – in een kamer zonder enige stimulans – een pen, een aantal velletjes blanco papier en de opdracht om binnen een uur minstens 500 woorden te schrijven. Punt.

  Gelukkig had ik vlak daarvoor de tip gekregen “Ga schrijven. Maakt niet uit waarover, als je maar schrijft. Het verhaal komt dan vanzelf naar boven ‘borrelen’.”

  Het was maandagochtend (niet mijn favoriete ochtend), mijn auto (een Eend) wilde slecht starten die ochtend, ik zat financieel wat krap en ik zat met een blanco vel voor m’n neus.
  Ik ben toen maar gaan schrijven over m’n ochtend en m’n pesthumeur. 😉

  Blijkbaar was het een samenhangend geheel. 5 Jaar later was ik bij hetzelfde bureau voor een test en toen kreeg ik mijn ‘opdracht’ terug. Ze hadden ‘m al die jaren bewaard en gebruikt als (geanonimiseerd) voorbeeld – in de goede zin des woords. Wettelijk gezien mochten ze ‘m echter niet langer dan 5 jaar bewaren en ze vonden het zonde om ‘m weg te gooien.

  Waar vrij schrijven al niet handig voor is. 🙂

 1. 1 maart 2015

  […] elke dag (!!) een nieuwe tip. En velen daarvan heb ik al gebruikt of staan nog op mijn lijstje. Haar tip over freewriten illustreert mooi mijn werkwijze op dit moment. Alleen de kookwekker er nog bij! Dat wil niet zeggen […]

 2. 1 maart 2015

  […] laatste verwijs ik jullie graag door naar de website waar het idee van 365 dagen bloggen vandaan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *