Vooroordelen over leven van een blogger

You may also like...

25 Responses

 1. Leuk om te lezen. Inderdaad jammer dat er zoveel vooroordelen zijn. Er zijn inmiddels zoveel bloggers en alsnog weten heel veel mensen niet wat het inhoudt en vinden ze het maar een beetje raar.

 2. Laura zegt:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik dergelijke reacties ( nog ) niet heb gekregen. Ik krijg juist heel veel positieve reacties. Waar ik wel moeite mee heb is dat mensen weten dat ik thuis ben en dus verwachten dat ik wel tijd heb en mijn ‘blogje’ naast alles kan doen. Ze beseffen niet hoeveel tijd er in gaat zitten. Het mooie vond ik dat ik onlangs een reactie kreeg van iemand ( waarvan ik dacht dat ze mijn blog niet serieus vond ) die me ontzettend raakte. “Jij hebt iets neergezet waar menig mens jaloers op kan zijn. Je bent rechtuit en eerlijk. Je zegt waar het op staat. Mensen begrijpen niet dat jouw website tijd kost. Ze moeten je de kans geven om dit te laten bestaan en niet denken dat ze je te pas en te onpas lastig kunnen vallen omdat je niet voor een baas werkt.” Ik was eventjes sprakeloos en dat gebeurt niet vaak… 😉

 3. angelique zegt:

  Amen to that! Ik heb nog niks gehoord verder. Eigenlijk alleen maar positieve reacties

 4. Madelon zegt:

  Ik heb in het verleden regelmatig reacties gehad van mensen die het werk achter de blog enorm onderschatten. Tot je ze het laat zien. En dan valt ook het kwartje waarom je een leuk aantal bezoekers hebt elke maand. Ik ben gaan bloggen in de tijd dat de beautyblogs als paddestoelen omhoog kwamen. Iedereen dacht dat kan ik ook 😉 Inmiddels vind ik het zelf leuk om steeds meer kwalitatief goede blogs tegen te komen en toe te voegen aan mijn leeslijst.

 5. Vivian zegt:

  Ik heb zelf geen ervaring met deze vooroordelen gelukkig, maar mijn handen gaan er wel ontzettend van jeuken als ik het lees! Ik denk dat je me zojuist hebt geïnspireerd om er een artikel aan te wijden… dankjewel!!

 6. Babs zegt:

  De meest rare reactie was: “Ik neem je pas serieus als je bij DWDD zit”… van je familie moet je het maar hebben. Gelukkig wordt mijn eerlijkheid en spontaniteit door anderen wel gewaardeerd 🙂

 7. Geweldige lijst! Ik herken vooral de reactie dat het eng is, en dat iedereen alles van je af weet.

 8. Celine zegt:

  Wat een leuk artikel zeg! Sommige punten herken ik zeker!

  Liefs, Céline

 9. Lonneke zegt:

  Gelukkig heb ik nog niet al te veel last van vooroordelen gehad. Misschien komt dat omdat het niet mijn beroep is. Overigens snappen de meeste mensen niet hoeveel tijd bloggen kost.

 10. Els zegt:

  Ik ben nog maar een kleine blogger, maar ik merk wel dat vrienden echt denken dat je zo een artikelen heb gemaakt. Een tutorial duurt bij mij toch al gauw 2 dagen, patroon ontwerpen, knippen, maken, foto’s maken, tekst schrijven enzovoorts.

  En ja, gratis producten… ik besta een jaartje en toch echt nog nooit iets gehad… helaas ;-).

 11. Dionne zegt:

  Wat een aantal ontzettend herkenbare dingen! Jammer dat er zoveel vooroordelen bestaan.

 12. Hennie zegt:

  Ik geef toe, ik had al die vooroordelen ook.
  “Mens, ga werken”, dacht ik.

  Nu ik zelf een blog (als hobby) heb, weet ik hoeveel werk er in het onderhouden van een site en blog gaat zitten. Je kunt het niet ‘even’ erbij doen.

  Ik ga niet langs bij alle mensen waarover ik bovenstaande dingen heb gedacht. Deze reactie moet maar afdoende zijn. 🙂

 13. Hendrie zegt:

  Ik herken er ook wel een paar van. Al stoor ik mij zelden. Blog dan ook niet fulltime natuurlijk

 14. Herkenbaar. Ik stoor me vooral aan de vraag: “Een artikel schrijven? Dat doe je toch ‘even’ in een halfuurtje?”. Verder kan ik de vooroordelen wel hebben en vind ik het gelukkig nog steeds leuk om het uit te leggen.

 15. Ysanne zegt:

  Goed stuk! Ik denk dat een hoop mensen onderschatten hoeveel tijd je aan een blog kwijt bent. Maar goed, daar kies je als ”blogger” ook voor.

 16. Sytse zegt:

  Haha, ja dat soort vragen! Vooral de “jij krijgt vast veel gratis dingen” is niet zo tof. Wat is gratis? Ik maak foto’s, ik bewerk ze, ik schrijf een tekst, die redigeer ik een uurtje later. Gratis? Ik heb keihard gewerkt voor dat ene gratis flesje met een aanschafwaarde van € 15,-. En met gratis spullen betaal ik de hypotheek niet hoor! Verder vind ik het alleen maar leuk als mensen geïnteresseerd zijn.

 17. Nicole zegt:

  Super artikel weer..

 18. Zo jammer dat sommige mensen bloggen zien als: ‘Even een artikeltje schrijven’. Achja, zolang wij ervan genieten en het leuk vinden maakt het eigenlijk niet uit. Laat ze maar lekker denken wat ze willen.
  Liefs, Iris

 19. Wildcard zegt:

  Het zal wel in de menselijke aard liggen om makkelijk te oordelen over anderen en situaties waar we zelf niet in zitten?

 20. Enorm interessant artikel. Ik woon in Montenegro en bloggen is hier nog niet zo populair. Bijgevolg: het gebeurt dat mensen gewoon niet begrijpen met wat ik bezig ben. Er zijn wel enkelingen die het begrijpen en zelfs bezoekers zijn, maar het merendeel weet het gewoon niet omdat ze het niet begrijpen. Dus ik hou mij koest en steek er geen tijd in, ik krijg al genoeg vooroordelen naar mijn hoofd geslingerd als “buitenlander”. Liefs! x

 21. IK heb nog nooit over vooroordelen nagedacht 🙂

 22. Rob Alberts zegt:

  Ik blog voor mijn lol!
  Wat anderen daar over denken is aan hun.

  Zonnige groet,

 23. Hendrie zegt:

  Ik ben ’s ochtends de updates te missen? Ga je de 365 dagen nog vol maken. Of zit het een beetje tegen? )-:

 24. Ik ben meestal wel bang voor dit soort reactie’s, maar tot nu toe heb ik ze nog niet gekregen, gelukkig 😉

 25. Cynthiiaa zegt:

  De vraag met “jij krijgt zoveel, dan heb je wel iets voor mij, toch!” die heb ik zo vaak gehoord. Weet je wat het grappige is? Ik koop eigenlijk alles zelf, al mijn SFX producten heb ik gekocht en dat is verdomd duur, maar als je hard werkt, dan kun je dat gewoon aanschaffen na verloop van tijd met sparen en blabla. Leuk artikel, heerlijk het gemakzucht van anderen. Was het maar zo simpel, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *