Selecteer een pagina

Vaste rubrieken maken bloggen niet alleen makkelijker, maar ook nog eens aantrekkelijker voor je lezers. Ze weten nu wat ze van je kunnen verwachten. En dat is wel zo overzichtelijk. Publiceer je steeds op dezelfde tijd, dan zullen ze – als je indruk weet te maken – je blog ook op dat moment bezoeken. Ze zijn tenslotte nieuwsgierig naar de volgende editie.  Nu er steeds meer bloggers bij komen, is het ook belangrijk dat je je weet te onderscheiden. Een goede rubriek is daar een goede manier voor. Ik vergelijk dat altijd met tijdschriften. Viva heeft het succes mede te danken aan de naakte lijven in ‘Anybody‘. En wat denk je van de columnisten. Waarschijnlijk heb je zelf ook een favoriet…

Als je dagelijks blogt bieden vaste rubrieken ook houvast bij het vooruit schrijven. Kies jij ervoor om op zaterdag altijd een recept te delen, dan kun jij deze al weken van te voren schrijven. Voordat je een rubriek lanceert, kun je ook al een voorraadje aanmaken. Dat raad ik zelfs aan. Zo hoef je je lezers niet teleur te stellen als je het een weekje drukker hebt. Want als je zegt dat je iedere maandag een recept, tip, interview, recensie of noem maar op wat hebt, dan moet je dat ook waarmaken. Daarom moet je bij de keuze van een rubriek ook goed opletten of je inderdaad over een langere periode artikelen kunt plaatsen rondom het gekozen onderwerp of thema.

Wat een rubriek betreft, kun je het jezelf zo moeilijk maken als jezelf wil. Kies je voor een fotodagboek, dan moet je er de hele week op gefocust zijn dat je foto’s moet maken. Vooruit werken behoort dan ook niet tot de mogelijkheden. Deel je wekelijks een interessante YouTube-video dan kun je tijdens een avondje bloggen al flink wat weken vooruit werken. Ga je juist voor mail-interviews dan ben je juist in de weer met het verzamelen van de antwoorden op je vragen en de redactie daarvan.

LisanneLeeft heeft hier eerder ook een interessante blog over geschreven. Zij heeft daarnaast een aantal rubrieken voor je op een rijtje gezet. Wat mij betreft een echte must read in het kader van deze tip.

Werk jij al met rubrieken? Ik ben nieuwsgierig naar je ervaringen.

bloggen_tips_rubrieken_365dagen_vast