Blog tip 2: Vooraf schrijven + blogplanner

You may also like...

14 Responses

 1. Aukje zegt:

  Dank je wel voor de vermelding!

 2. Esther zegt:

  Vooruit plannen is zeker een advies dat ik ondersteun. Toch blijft het voor veel mensen een uitdaging om ook daadwerkelijk vooruit te schrijven. Plannen is namelijk niet zo moeilijk ;-).

  Ik ga zeker eens kijken naar de plugin Edit Flow. Zou voor mijn lezers zeker interessant zijn. Toch lijkt het me meer iets voor blogs waar veel auteurs werkzaam zijn. Voor een ‘eenzame’ blogger is dit volgens mij wat minder geschikt. Maar de ervaring zal het leren. Ik ga het zeker uitproberen.

  Wat ik ook doe om steeds geïnpsireerd te blijven voor onderwerpen is een mindmap maken over 1 onderwerp. Een mindmap zorgt er bij mij voor dat ik visueel in kaart breng welke kanten een onderwerp allemaal heeft of op kan gaan.

  Voor mij werkt ook om een notitieboekje en pen paraat te hebben, zodat ik iedere gedachte direct kan opschrijven.

  Voor 2015 maak ik voor het eerst gebruik van de Passion Planner. Een heel uitgebreide agenda waarin ook onderwerpen voor artikelen komen én waarin ik alle acties, mindmap e.d. kan noteren en altijd bij de hand heb in 1 agenda.

  Op jouw blogsucces!
  Esther Molenaar
  auteur van Bloggen doe je zo!

 3. Saskia Steur zegt:

  Bedankt voor dit onderwerp en de tips voor blogplanners, Patricia. Voor mensen die alleen blogs in te plannen hebben lijkt me dit een hele goede reeks mogelijkheden! Bedankt dus voor het delen!

  Ik mijn blogtrainingen deel ik met mijn klanten het door mij zelf ontwikkelde blogplannersysteem, omdat dit volledig kan worden geïntegreerd met alle bedrijfsactiviteiten en sociale media. Maar dat is inderdaad zeker geen oplossing voor elke willekeurige blogger. Elk van de verschillende type bloggers hebben iets anders wat het beste voor ze werkt, is mijn ervaring

  Laat jouw blog voor jou werken!
  Saskia Steur
  Oprichter en grondlegger van BlogAtelier en BlogMeesters

 4. Ik heb wat planners uitgeprobeerd, recentelijk nog CoSchedule. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik een blogplanner te beperkt vind. Bloggen is onderdeel van mijn marketingplanner, de aan mijn blog gekoppelde social media updates zijn dat ook.

  Voor 2015 val ik dus gewoon weer terug op ‘good old Excel’, met daarin mijn jaarplanner (met workshops en speciale andere gelegenheden), mijn blogs – die ik (ook) ‘om’ mijn activiteiten heenschrijf – en mijn social media updates.
  Dit geeft mij toch het meeste overzicht.

 5. Ik gebruikte nooit een planner en schreef nooit vooruit. Nu doe ik dat wel sinds een week of twee en ik merk dat ik rustiger ben. Niet meer die druk van ik moet nog wat publiceren vandaag. Nee, ik heb al wat klaarstaan. Iedere morgen om 8 uur gaat er een blog online en op mijn telefoon heb ik een aparte agenda waar ik alles in bijhoud met betrekking tot mijn blog en de twee sites waar ik af en toe een gastblog voor schrijf.

 6. Miss Mags zegt:

  Ik gebruikte ook nooit een planner en schreef ook nooit vooruit, maar daar gaat vandaag verandering in komen. Lijkt me inderdaad vele malen makkelijker.

 7. Jessica zegt:

  Ik gebruik de Editorial Calender. Mooi overzichtelijk op welke dagen ik al een blogpost heb staan (zowel concepten als definitief ingeplande) en je kan heel makkelijk schuiven. Ideaal.

 1. 2 januari 2015

  […] natuurlijk zonde en kan voorkomen worden door nog eens rustig naar je bericht te kijken. Daarom is vooraf schrijven ook zo fijn. Dan heb je nog alle tijd voor plaatsing om het bericht rustig door te lezen op een […]

 2. 4 januari 2015

  […] je dagelijks blogt bieden vaste rubrieken ook houvast bij het vooruit schrijven. Kies jij ervoor om op zaterdag altijd een recept te delen, dan kun jij deze al weken van te voren […]

 3. 21 januari 2015

  […] gebeurde er vandaag? Blog tip 21 is ideaal voor de bloggers die artikelen vooraf willen schrijven, maar toch een actuele aanleiding willen hebben voor het bericht. Wikipedia biedt dan inspiratie. […]

 4. 31 januari 2015

  […] een blogtip deelt, doe dat dan ook. Hou je aan je beloftes. Met een goede blogplanning, en dankzij vooruit schrijven, is dat zelf tijdens de vakantie mogelijk. Introduceer je een nieuwe rubriek, stop dan niet na een […]

 5. 12 februari 2015

  […] Actualiteit als inspiratie voor je blog; kijk je vooruit dan zie je dat er heel wat interessante zaken aankomen. Natuurlijk zal ik een aantal van deze onderwerpen nog los benoemen de aankomende tijd, maar ik wil je vandaag een algemene tip geven wat de actualiteit betreft. Dat maakt het makkelijker om vooruit te werken. […]

 6. 13 maart 2015

  […] kun je bijvoorbeeld om de week een moment voor blokken in je agenda. Op dat moment kun je dan ook vooruit schrijven voor een drukke […]

 7. 29 maart 2015

  […] heeft een handige blogplanner gelanceerd. In Amerika zijn dit soort planners natuurlijk al razend populair, maar een effectief Nederlands format was er nog niet. Laura van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *