Selecteer een pagina

Blogaholic heeft een handige blogplanner gelanceerd. In Amerika zijn dit soort planners natuurlijk al razend populair, maar een effectief Nederlands format was er nog niet. Laura van Blogaholic heeft samen met haar vaste vormgever Cindy een concept neergezet dat echt bij de Nederlandse blogger past.

De Blogaholic blogplanner is beschikbaar in vier varianten. Er is een basisversie, een kleurrijke Azteek-variant, een editie voor foodbloggers en eentje voor reisbloggers. Ze hebben allemaal 107 pagina’s en zijn verkrijgbaar voor 9,95 euro in de Etsy-shop van Blogaholic.

Focussen

Wat ik persoonlijk heel sterk vind zijn de focus-pagina’s. Zo ontdek je als één van de eerste pagina’s de ‘Let’s Go’ met vragen als ‘Waarom blog ik?’, ‘Voor wie blog ik’ en ‘Mijn blog focus voor dit jaar’. Zo’n overzicht is handig om er weer even bij te pakken als je je focus dreigt te verliezen. Maar ook de ‘Maandcheck’ zorgt dat je gefocust blijft.

Vergeet ook de serious business niet. Steeds meer bloggers verdienen een centje bij met hun blog. Dan is het wel zaak dat je ook die zakelijke kant goed regelt. Zorg dat de contacten met je partners perfect verlopen. Lijstjes waarin je winacties, reviews, maar nog belangrijker gesponsorde artikelen en de financiële balans kunt noteren zijn dat ontzettend handig.

Natuurlijk kun je kiezen voor één van de gratis varianten die ik via Pinterest al eens bij elkaar bracht, maar ik vind de investering van 9,95 euro in de Blogaholic blogplanner echt de moeite waard. Je krijgt hiervoor namelijk een Nederlandse planner die gemaakt is door een ervaren blogger. Een overzicht vol handige lijstjes, die ook nog eens fijn zijn vormgegeven. Zo ontstaat een blogwerk waar je echt veel profijt van gaat hebben.

blogplanner_blogaholic