Selecteer een pagina

Bloggen wordt een stuk makkelijker dankzij de tips van deze bloggers. Want naast BlogQueen.nl horen er nog een aantal andere sites in je favorieten-lijstje. Concurrentie? Nee hoor. Ik denk dat alle sites elkaar juist heel mooi aanvullen. Deze bloggers inspireren mij ook; daarom horen ze thuis in deze blog5.

bloggers_tip_blogaholic_blogtipsBlogaholic – Ik ken Laura al jaren via Twitter. Zij heeft eind vorig jaar met Blogaholic echt een heel toegankelijke site neergezet voor (beginnende) bloggers. Slogan van haar site ‘omdat bloggen niet moeilijk is’, maakt ze ook echt waar met de handige artikelen die ze schrijft. Als Laura iets uitlegt, kun je dit eenvoudig stap voor stap volgen. Zelfs als je niet zo technisch bent, heb je die ene handige plugin zo geïnstalleerd. Daarnaast heeft ze samen met haar vormgever ook nog eens een handige blogplanner gelanceerd.

Op zo’n regenachtige zondag als vandaag, kun je het ene na het andere bericht van Blogaholic lezen. Maar als ik dan toch drie berichten moet selecteren dan zijn dat voor mij ‘Waarom je blogdoelen nodig hebt’, ‘Kun jij succesvol blogger worden? 10 essentieel eigenschappen voor bloggers’ en ‘Bloggen voor gratis producten? Niet doen!’. Ik heb bewust geen technische tips geselecteerd, omdat ieder toch een ander niveau heeft. Deze drie berichten zijn voor ieder ontzettend interessant. Je zult dan vanzelf ervaren dat je door blijft klikken en lezen.

bloggers_tip_blogtrommel_blogtipsBlogtrommel – Nog zo’n site die puur over bloggen gaat, is Blogtrommel. De lay-out is misschien niet zo catchy als die van Blogaholic, maar de informatie mag er zeker zijn. Gemiddeld worden er twee berichten per week geplaatst en dat al sinds 8 september 2011. Deze site is dus echt een schatkamer voor zowel de beginnende als gevorderde blogger. Wat ik zelf ook erg leuk vind, is dat de blogger achter Blogtrommel – Ben – een Belg is. Volgens mij is hij één van de eerste Vlaamse bloggers en ook nog eens heel succesvol.

Maar welke berichten moet je nu echt van zijn ‘content buffet’ nemen? Ik vind ‘Een succesvolle booglancering in 6 stappen’ voor beginners echt een aanrader. En ook ‘Over de keuze van je blog template’ is een goed bericht om eens aandachtig door te nemen. Het bericht dat hij eergisteren schreef ‘Waarom niemand je blog leest’, moet je zeker ook eens lezen. Van de infographic in het artikel kun je veel leren.

bloggers_tip_charlottemeindersma_charlotteslaw_blogtipsCharlotte’s Law – Hoe zit het toch met al die regeltjes die bij bloggen komen kijken? Welke foto’s mag je zomaar gebruiken. Kan ik iedere naam voor mijn blog kiezen? En hoe zit het met embedden van video-materiaal? Charlotte Meindersma kan daar als jurist alles over vertellen. Dan denk je misschien dat dat saaie berichten worden, maar niets is minder waar. Charlotte blogt er namelijk heel toegankelijk over. En heeft recent het boek ‘Wetboek voor bloggers’ uitgebracht.

Op het blog van Charlotte’s Law komt een breed scala van onderwerpen voorbij. Niet alleen op het gebied van bloggen, maar ook andere relevante zaken zoals social-media gebruik en ondernemers-issues. Steeds meer bloggers zijn tenslotte ook ondernemer. Berichten waar je echt eens voor moet gaan zitten, zijn wat mij betreft ‘Je hebt al een naam voor je blog, dus je hoeft niets meer te lezen’, ‘Auteursrecht smoesjes: de foto komt niet van jouw site’ en ‘Nieuwe Cookewet: Google Analytics mag weer’.

bloggers_tip_eljadaae_blogtipsElja Daae – Elja Daae – de schrijfster van ‘Bloggen als een pro in 60 minuten’ – blogt dagelijks op haar eigen domein. Ze is daarnaast in februari 2010 begonnen met Blogpraat, de waardevolle wekelijkse twitterchat voor bloggers op maandagavond. Maar naast dat boek en blogpraat, deelt ze op haar blog ook nog steeds interessante berichten.

Voor mij onderscheidt Elja Daae zich van andere blog-bloggers zich door haar berichten, die ook interessant zijn voor de zakelijke blogger. Daarnaast schrijft ze ook over blog-aanverwante zaken, zoals social media. Dat is echt een verrijking. Lees bijvoorbeeld ‘Niet-tweetbare blog posts zijn er ook’, maar ook ‘Wat je als blogger kunt leren van de Keuringsdienst van Waarde’ vond ik erg interessant. Maar ook haar persoonlijke berichten zijn erg inspirerend. ‘Gewoon laten vallen is het devies’ staat niet voor niets bij de Meest gelezen berichten op haar site.

bloggers_tip_lisanneleeft_blogtipsLisanneLeeft – Misschien een opmerkelijke naam in dit rijtje, maar Lisanne heeft als lifestyleblogger ook een interessante serie met blogtips geschreven. Deze vind ik waardevoller dan sommige andere sites die puur over bloggen gaan. Daarom voor haar de vijfde plek in deze blog 5. Lees daarnaast ook haar andere berichten en volg haar. Ze zal indruk op je maken; dat weet ik zeker.

Tips van Lisanne die je absoluut niet mag missen, zijn ‘Wat is een eerlijke prijs van een advertorial’ waarin ze een duidelijk voorbeeld geeft van hoe je de prijs voor een advertorial kunt bepalen. Maar ook ‘Transparantie, authenticiteit en eerlijkheid’ vind ik een hele belangrijke. En wat denk je van ‘Privacy, hoeveel deel je?‘.