Selecteer een pagina

Actualiteit als inspiratie voor je blog; kijk je vooruit dan zie je dat er heel wat interessante zaken aankomen. Natuurlijk zal ik een aantal van deze onderwerpen nog los benoemen de aankomende tijd, maar ik wil je vandaag een algemene tip geven wat de actualiteit betreft. Dat maakt het makkelijker om vooruit te werken.

Actualiteit belangrijk?

En of de actualiteit belangrijk is; absoluut! Iedere blogger kan hier wel iets mee. Natuurlijk hoef je niet alle actuele gebeurtenissen (en dat zijn er een hoop als je Wikipedia checkt) te coveren, maar voor je doelgroep belangrijke thema’s mogen op je blog natuurlijk niet ontbreken.

Schrijf je over lifestyle, dan wil je natuurlijk de leukste cadeaus voor Valentijnsdag wel bespreken. Woon jij in het Zuiden des lands, dan ben je natuurlijk klaar voor carnaval (of heb je er juist een hekel aan – en dus weer een mooi onderwerp voor een persoonlijk blog).

Wanneer promoot jij je bedrijf?

De zakelijk blogger kan met de actualiteit vaak meer dan men zelf denkt. Wat dat betreft kun je het vergelijken met adverteren. Op welke momenten promoot jij je bedrijf? Bloemenzaken adverteren nu veel, omdat Valentijnsdag er aan komt. En ook rond Moederdag zie je ze weer voorbij komen. Juist die actuele gebeurtenissen die je traditioneel gezien aangrijpt voor je promotie, kun je nu ook inzetten.

Als je mooie items voor Valentijn in je winkel hebt, dan kun je vandaag en morgen een bericht schrijven waarin je wat meer vertelt over die producten. Winkels die zaterdag open zijn, kunnen voor zaterdagochtend vroeg nog een last minute cadeau-lijstje plaatsen. Denk hierbij ook vooral out of the box. Kijk naar dit voorbeeld van gewichtsconsulente Kathelijn van Dongen. Zij heeft carnaval op een leuke manier gelinkt aan haar werk.

To do voor bloggende ondernemers:

  • Hou de actualiteit in de gaten; welke (feest)dagen zijn belangrijk voor je bedrijf?
  • Brainstorm over berichten die je rondom dit thema kan schrijven.
  • Schrijf vooruit en plan ze alvast in.

Je zult zien dat dit ook een positief effect heeft op je bezoekerscijfers.bloggen_tip_365dagen_actualiteit_marketing_reclame