Selecteer een pagina

Wat gebeurde er vandaag? Blog tip 21 is ideaal voor de bloggers die artikelen vooraf willen schrijven, maar toch een actuele aanleiding willen hebben voor het bericht. Wikipedia biedt dan inspiratie. Je zoekt gewoon de dag op waar je over wil schrijven en kiest één van de gebeurtenissen uit.

Als je kijkt naar vandaag, 21 januari, dan ontdek je van alles. Wie is er op deze dag geboren, wie is er overleden, wat vieren of herdenken we, hoe waren de weersomstandigheden in de jaren hiervoor en wat waren belangrijke gebeurtenissen op deze dag. Zo is het vandaag drie jaar geleden dat Laura Dekker als jongste solozeiler ooit – ze was toen 16 jaar en 4 maanden – haar reis om de wereld heeft afgerond. Het zeilmeisje arriveerde toen in de haven van het eiland Sint Maarten. En in 1799 heeft Edward Jenner het vaccin tegen pokken geïntroduceerd.

Vandaag is presentatrice Goedele Liekens jarig, net als zanger Billy Ocean en politicus Halbe Zijlstra. En wist je dat het in Nederland 1942 maar liefst -16.6 graden Celsius was? Iin België was het één tiende kouder met – 16,7 graden Celsius. In vergelijking in 1993 was dat 12,3 graden Celsius.

Wikipedia heeft rechts in de hoek een handige agenda functie, waardoor je makkelijk naar de volgende dag door kunt bladeren.

bloggen_tip_365dagen_wikipedia_actueel_vandaag_gebeurd_geschiedenis