Selecteer een pagina

Pak jij de krant er wel eens bij ter inspiratie? Juist de kleine berichtjes, de zogenaamde een-kolommertjes, zijn interessant om iets mee te doen. En niet alleen uit landelijke dagbladen, maar ook de regionale krant en zelfs huis-aan-huis bladen zijn een bron van inspiratie. Spot vooral die kleine berichtjes.

Als je zakelijk blogt, is het natuurlijk logisch dat je het hebt over ontwikkelingen die voor jou klant interessant zijn. Daar spot je natuurlijk ook naar als je die kranten leest. Maar als je nu pedicure bent, dan heb ik bijvoorbeeld gelezen dat uit onderzoek is gebleken dat meer dan vijftig procent van de mensen een voetprobleem heeft waarvoor vaak hulp nodig of gewenst is van een pedicure. Er dreigt zelfs een te kort te ontstaan. Kijk dat is interessant; en dat staat hier gewoon in de huis-aan-huis krant. Dat soort ‘onderzoeken’ – serieus of juist grappig – zijn natuurlijk altijd de ideale invalshoek.

Of juist het bericht ‘Uit met ouders: hoe gaan jongeren tegenwoordig uit!’. Ouders van jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar volgen dan drie interactieve workshops en bezoeken verschillende uitgaansgelegenheden. Zo weten ze waar zoon en dochter gaan stappen. Misschien heb jezelf kinderen en heb je hier een mening over. Of wil je vertellen hoe jij het vindt dat je ouders naar zo’n avond gaan. En ook de professional kan hier zijn licht op laten schijnen in een blog.

Zeker in zo’n huis-aan-huiskrant worden de raarste cursussen gepresenteerd. Nou is vilten natuurlijk niet zo exotisch, maar ik lees dat deze techniek aan populariteit wint bij de hobbyist. Zo kun je dus bedenken dat een bericht over je hobby ook interessant kan zijn.

Kijk je naar regionale- en landelijke dagbladen, dan hebben deze vaak interessante rubrieken en bijlagen. Misschien lees je daarin wel een verhaal dat je raakt. Zo’n achtergrond verhaal zet je vaak toch aan het denken. En dan maakt het helemaal niet uit of je de krant nu een paar dagen later van de buurvrouw krijgt; zo’n interview met een bijzonder persoon blijft een bron van inspiratie.

bloggen_tip_365dagen_krant_inspiratie_onderwerpen