Selecteer een pagina

Het overzicht van blogs is vorige week zo goed gelezen, dat ik er een nieuwe rubriek van maak. Iedere zondagmiddag schotel ik je vijf blogs voor. Ooit waren ze veel op tv te zien; nu bloggen ze. De voormalig BN’ers in blogland.

bloggers_tip_miljuschka_witzenhausen_foodmyfavoritedishFood My Favorite Dish – Zegt de naam Miljuschka Witzenhausen je nog iets? De voormalig TMF-presentatrice en ONM-actrice is een maandje geleden Food My Favorite Dish gestart. En hoe! Ik moet zeggen dat ik er ook al op zat te wachten, vanaf het moment dat ze voor Cly begon als columniste. Ze biedt niet alleen bijzondere recepten, maar neemt je ook echt mee in haar keuken.

Wat voor recepten zij bijvoorbeeld deelt? Nou, wat dacht je van mergpijpjes. Nee, niet die zoete, maar de originele uit Spanje. Als ze bij haar slager om beenmerg vraagt, kijken de klanten om haar heen afkeurend. Bijzonder ook dat ze dan weet te vermelden dat het bij restaurants als Rijks, W36 en Hawksmoore ook wordt geserveerd. Juist daar biedt ze meerwaarde tegenover de standaard foodblogger. Verder ook glutenvrije cheeseckake, Japanse omelet en een zoete aardappel ovenschotel. Tip zet deze site bij je favorieten!

bloggers_tip_ellemieke_vermolenEllemieke Vermolen – Wat mij betreft hoort Ellemieke Vermolen ook in dit rijtje thuis. De vrouw van sterrenchef Sergio Herman – die we kennen van SBS6-programma’s De 25, Shownieuws en Huizenjacht – is in september 2013 gestart met de opleiding voor natuurvoedingsconsulent. Op haar blog komen we dan ook veel gezonde recepten tegen. En niet alleen voor moeders die graag slank wil blijven, maar voor het hele gezin.

Gister heeft Ellemieke Blueberry bananenbrood op haar site geplaatst. Wow, wat ziet dat er lekker uit. Net als al haar foto’s. Echt hoe krijgt ze het voor elkaar om al die smoothies en shakes zo mooi te fotograferen. Ze weet het geheel heel mooi te stylen, waardoor ik het echt jammer vind dat ze niet wat vaker blogt. Ze heeft zulke verrassende recepten, die vaak in een handomdraai te maken zijn. Wie wil dat nu niet. Okay, dat haar stukjes vaak aan de korte kant zijn, daar hoor je mij niet over. Het gaat toch om al dat lekkers wat je je gezin voor wil schotelen.

bloggers_tip_laura_ponticorvoLaura Ponticorvo – Alles over fashion lezen en ook nog eens een kijkje nemen in het leven van bekend Nederland? Dan moet je op het blog van Laura Ponticovrvo zijn. Zegt die naam je niets dan even een korte bio. Laura was te zien in X-Factor, Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde, Sterren Dansen op het Ijs en Ik Ben Een Ster, Haal me hier uit.

Wat ik zo leuk vind aan Laura is dat ze zich echt nergens voor schaamt. Zo heeft ze vandaag een filmpje gedeeld (op haar YouTube-kanaal) waarin ze duidelijk net uit bed is en moet gaan hardlopen. Je moet trouwens wel goed opletten, want ze deelt niet alle filmpjes op haar site. Maar gelukkig kun je op social media niet om Laura heen, dus een bericht van haar missen is bijna onmogelijk.

bloggers_tip_lesponygirls_beertjevanbeersLes Ponygirls – Het project Les Ponygirls van Beertje van Beers en Rianne Swiersta werd twee jaar geleden gepresenteerd. De laatste update is van een maand geleden, en ook daarvoor werd er niet zoveel meer gepost. Erg jammer, want de dames brengen wel wat anders in blogland. Ze schrijven namelijk ongegeneerd over seks.

Kortom: goed idee. En de berichten waren ook altijd erg leuk geschreven. Zelfspot is de voormalig presentatrice namelijk niet vreemd. Maar het is natuurlijk wel een minpuntje dat de site maar zo onregelmatig van een update wordt voorzien… Dus Beertje en Riannen – kunnen we snel weer wat van jullie lezen?

bloggers_tip_vivianreijs_vivonlineViv Online – Als laatste nog een BN’er die getransformeerd is tot foodblogger. Presentatrice Vivian Reijs is ook gediplomeerd voedingscoach en hormoontrainer. Ze is een echte healthlover en heeft niet alleen een blog, maar een heus platform opgericht. Ze schrijft niet alleen zelf, maar heeft een heel team dat dagelijks voor interessante berichten en leuke filmpjes zorgt. Naast berichten ontdek je hier ook alles over haar eigen gezonde producten.

De site mag van mij wel wat overzichtelijker. En ook het persoonlijke mis ik hier. Dat is natuurlijk ook begrijpelijk, want Vivian heeft het gelijk groot aangepakt. Dat vergeef ik haar ook. Ze heeft namelijk zoveel waardevolle content op haar site verzameld. Food, body, beauty, mind – alles komt hier samen en ieder bericht vind ik een plezier om te lezen.

bloggers_tip_lindademol_linda_nieuwsExtra….
Wat platforms betreft, volgen meer BN’ers natuurlijk Linda de Mol op. Al ontstijgt haar site echt het blogniveau. Linda Nieuws oogt misschien als een blog; het is echt een ware nieuwssite. De site van Wendy van Dijk kun je wat dat betreft meer vergelijken met wat lifestylebloggers ook doen. Ze heeft niet alleen leuke nieuwstjes, maar biedt ook een kijkje in haar leven.
bloggers_tip_wendyvandijk_geluk