Selecteer een pagina

Voetbalvrouwen met indrukwekkende blogs? Ja, ze bestaan echt! Okay, niet veel… Want er liggen er ook een hoop stil… Maar er gloort ook hoop aan de horizon. Er is zelfs een crowdfundingactie gestart voor een nieuw glossy e-zine gemaakt door twee voetbalvrouwen. Ontdek de dames.

bloggers_tip_voetbalvrouwen_anoukbos_joshooijman_creatorsofdesireCreators of Desire – Anouk Bos – online beter bekend als Anouk Yve – is de vriendin van profvoetballer Jos Hooiman. Dat is misschien niet ’s lands bekendste voetballer, maar zijn voetbalvrouw heeft wat mij betreft een geweldig bloggers netwerk neergezet met Creators Of Desire. Zelf omschrijft ze het als ‘premium’ en dat is wat mij betreft niet te veel gezegd; het beeldmateriaal is geweldig en ook aan content geen gebrek. Meerdere berichten per dag gaan online; ook niet gek natuurlijk als je weet dat ze met acht bloggers hier aan werken.

Anouk is de oprichter van het geheel en werkt ook nog steeds mee. Wil je alleen haar berichten zien (of gaat je voorkeur toch uit naar één van de andere deelnemers) dan klik je gewoon haar naam aan. Okay, het zijn niet de langste berichten, maar voor snelle fashioninspiratie en vermaak is dit perfect. Als fashionliefhebber zal je altijd even haar berichten aanklikken als ze ze via social media deelt. En zeg nu zeg ‘New Selfie Trend: The Faux-Shock Face’ is toch ook hilarisch. Anouk weet ons daarnaast te motiveren. En volgens mij laten ze zich daar ook door mij inspireren. Had ik het in de eerste blog5 nog over bloggende BN’ers, hier worden bloggende celebs onder de loep genomen.

bloggers_tip_voetbalvrouwen_winonahdejong_nigeldejongStyled by Winonah – Winonah de Jong – vrouw van Oranje-speler Nigel de Jong – is ook een verdienstelijk blogster. Op Instagram plaatst ze dagelijks leuke foto’s, maar op haar blog posts ze helaas iets minder vaak. Gelukkig zijn haar Instagram-foto’s wel op Styled by Winonah te bewonderen, dus je brengt nooit voor niets een bezoek aan deze site. Echte fashionliefhebbers hebben de site van Winonah waarschijnlijk alvast bij hun favorieten staan, maar wat draagt ze mooie creaties en verrassende combinaties. Natuurlijk zijn die allemaal mooi – maar ook niet té overdreven profi – vastgelegd op de gevoelige plaat.

Nu moet ik zeggen dat ik vooral heel erg onder de indruk ben van de gele jurk die ze droeg tijdens de Amsterdam Fashion Week 2015. Wow, wat een verschijning. In haar casual outfit van vrijdag valt ze daarentegen eigenlijk niet op. Lekker anoniem wandelt ze zo over de Amsterdamse gracht. Denk je nou… waar ken ik die dame nu van. Nou, ze heeft speciaal voor het WK ook shirts gemaakt in samenwerking met Modemusthaves.com.

bloggers_tip_voetbalvrouwen_yolanthecabau_wesleysneijderYolanthe Cabau – Ik ben de web af en toe verschrikkelijk kwijt op de site van Yolanthe Sneijder Cabau, maar ze deelt zo nu en dan in ieder geval een leuk bericht. Jij hoeft gelukkig ook niet te zoeken, want ik zorg dat je makkelijk kunt doorklikken. Zo heeft ze beauty-tips, reisverslagen en zelfs een aantal kookblogs op haar site.

Maar het meest heeft ze in 2014 in haar Personal-notes geplaatst. Helaas ligt dat nu stil en zien we vooral updates op haar WhoSay voorbij komen. Okay, dan hoeven we haar niet helemaal te missen. Maar als ik dan toch een paar berichten van haar blog moet delen, dan moet je de ‘Surprise Surprise!’ Plog bekijken. Of probeer haar quinoa salade met krokante kip eens. Eigenlijk had ik je de deze tip twee weken geleden moeten geven, want met deze hartjes manicure zou jij met Valentijn bijzonder gelakte nagels hebben.

bloggers_tip_voetbalvrouwen_nyves_willemjanssen_nyvesjanssenNyves2 – Nyves Janssen – de vrouw van FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen heeft in Utrecht een pop-up shop geopend met tweedehands kleding van voetballers en hun vrouwen. Na Amsterdam en Maastricht kun je tot 1 maart in Utrecht terecht. Internationals als Leroy Fer, Eljerio Elia en Memphis Depay zijn verantwoordelijk voor een deel van de collectie. Ook online is Nyves te vinden met Nyves2. Waar daar veel kansen voor haar initiatief zijn, laat ze het qua blog wel een beetje liggen. Ook hier geldt; deze dame is vooral op Facebook te vinden. Daar krijg je ook een beeld van de collectie.

Dat ze haar blog niet bijgewerkt heeft, vind ik echt een gemiste kans. Wat had ze bezoekers kunnen trekken met berichten over profs en hun voetbalvrouwen die een leuk item beschikbaar stelden. Nu heeft ze alleen het berichtje over Eljero Elia uit 2013 er nog staan. Lange berichten hadden dat niet hoeven zijn; de lezers zouden toch wel nieuwsgierig zijn. Wij zien voetbalvrouwen toch vaak in hun beste outfits en de heren alleen in korte broek op het veld; dan is zo’n kijkje achter de schermen toch gaaf. Dus Nyves, ideetje om dit weer terug op te pakken?

bloggers_tip_voetbalvrouwen_lfemmefatale_rubenschaken_rolandalberg_djanaikaschaken_mirjamzeemanL’Femme Fatale – Wat de vijfde tip betreft, moeten we vertrouwen op de omschrijving van hun Kickstart-crowdfundingactie. Daarnaast krijg je op de Facebook-pagina van L’Femme Fatale ook al een idee wat voetbalvrouwen Djanaika Schaken (vrouw van Ruben Schaken) en Mirjam Zeeman (vrouw van Roland Alberg) willen neerzetten. Maar voor het zover is zullen ze geld bij elkaar moeten crowdfunden.