Selecteer een pagina

Het Spam je blog-artikel heeft tot nu toe ruim 60 reacties ontvangen. Daar zitten voor mij een hoop blogs tussen die ik nog niet ken. Wat mij betreft springen er een aantal blogs echt uit. Ik heb er vijf voor je uitgepikt. Dit is dus mijn uitvoering van de tip van vandaag.

bloggers_tip_travelaarTravelaar: Kirsten blogt samen met haar vriend Erick over reizen. Ze schrijven over hun reis van bijna zes maanden door het prachtige Azië, maar ook over stedentrips en vakanties in Europa. Ze helpen daarnaast andere reigers bij het plannen van hun reis. Echt een aanrader voor de reisliefhebbers onder ons.

Wat mij aanspreekt is de combinatie van het persoonlijke met het informatieve. De foto’s geven wat mij betreft echt de sfeer van hun reis aan. En ook in hun teksten nemen ze je mee naar hun bestemming. Heerlijk om bij weg te dromen en natuurlijk geweldig als je ook zo’n mooie reis in het verschiet hebt. Wat een voorpret beleef je dan. Een artikel over gezond op reis gaan, is natuurlijk helemaal handig. Dan hoef je daar zelf het hoofd niet meer over te breken.

bloggers_tip_yourdailyintakeYour Daily Intake: dit is het ‘blogkindje’ van Liliane. Zelf schrijft ze: “Omdat ik er heilig in geloof dat je in elke dag wel iets moois kan vinden, hoe klein ook, schrijf ik hierover op mijn blog”. Haar site is dan ook heel divers.

Door het vrolijke design, krijg ik meteen zin om verder te klikken. Heel de site ademt dat sfeertje; zelfs als ze schrijft over tips waardoor je van je verkoudheid of griepje afkomt. Haar artikelen zijn lekker uitgebreid en ze besteedt veel tijd aan de bijbehorende foto’s. Dat maakt het lezen nog eens extra leuk.

bloggers_tip_boon_kees_tuinDe Boon in de Tuin: Bloggende heren kom je niet zo vaak tegen, maar bij Kees de Boon moet je echt eens een kijkje nemen. Wat je bij hem kunt verwachten? “De beste moestuintips, de lekkerste recepten én scherpe columns.” Ik heb zelf ook een tuintje en kweek ook mijn eigen groenten en kruiden, dus mijn interesse was meteen gewekt.

Wat ontzettend jammer dat Kees eigenlijk niet vaker blogt. Maar als hij schrijft dan, pakt hij het meteen uitgebreid aan (eigenlijk zitten er in één blogpost meerdere verschillende berichten). Ga er dan maar goed voor zitten. Tuinieren saai? Absoluut niet; Kees vrolijkt het namelijk ok met leuke feitjes en wijsheden. Zo moeten we volgens hem deze maand voldoende sterke drank in huis hebben.

bloggers_tip_foonfotoFoonFoto: Janou vertelt op FoonFoto alles over haar passie iPhone fotografie. Zelf maak ik ook heel vaak foto’s met mijn iPhone, maar die zijn het dan net niet. Tijd dus om eens een kijkje op haar site te nemen. Daar kan ik zeker iets van leren.

Op Facebook stoor ik me altijd aan foto’s van concerten, waarop je eigenlijk net niets ziet. Met de tips van Janou is dat verleden tijd. Hier heb je niet alleen iets aan als je met een iPhone foto’s maakt, maar eigenlijk met iedere camera. Ze deelt ook handige apps en laat de leukste selfies zien. Echt met al die tips en artikelen ben ik nog uren zoet.

bloggers_tip_aukjeAukje: Als laatste wil ik jullie op Aukje wijzen. Zij is namelijk één van de enthousiastelingen die dit jaar is gestart met de challenge. Ze heeft zelfs op haar blog een metertje staan, zodat je kunt zien hoever ze nu is. We staan op 3%. Auke blogt over haar bezigheden; van haar kinderen tot boeken, films, theater en nog meer uiteenlopende zaken.

De site van Aukje (die ik via Twitter al eerder heb ontdekt) zorgt voor een fijn rustmoment op de dag. De beelden die ze gebruikt, kiest ze volgens mij heel bewust. Het totaalplaatje voelt zo vertrouwd. Daarnaast betreft ze ook haar lezers. Zo mogen ze meedenken over een nieuwe rubriek, naar aanleiding van de tip die ik eerder gaf. Kortom: ook echt een aanrader.