Selecteer een pagina

Spam je blog – voor ervaren bloggers een bekende term, voor nieuwelingen een walhalla om andere bloggers te ontdekken. Omdat dit alweer de tiende tip is, dacht ik: laat ik eens iets leuks delen. Want dat is Spam je blog absoluut. Dit is dus niet alleen een tip, maar ook een kans om jezelf te laten zien en andere bloggers te leren kennen.

Ken je dit fenomeen nog niet dan volgt hier de korte uitleg. Als je een Spam je blog plaatst, wil dat zeggen dat andere bloggers hun site mogen promoten in een reactie op het bericht. Ze vertellen dan kort wie ze zijn en waar ze over bloggen. Maar je kunt zo’n Spam je blog ook opzetten rond een aparte vraag. Zo heb ik op Mijn Gezonde Leven eerder een oproepje gedaan om bij de Spam je blog te verwijzen naar een gezond recept op je site.

Een Spam je blog is hartstikke leuk op een persoonlijke blog. Blog je bedrijfsmatig dan raad ik het af. Je kunt dan wel in de gaten houden op welke sites een Spam je blog wordt georganiseerd. Sluit deze bij je doelgroep aan dan kun je natuurlijk daar wel een reactie achterlaten. Verkoop je bijvoorbeeld geboortekaartjes of andere geschenken voor jonge ouders dan zou je gek zijn als je de kans liet lopen om je blog te promoten op een mamablog. Let er wel op dat je reactie niet te commercieel is. Natuurlijk kun je kort beschrijven wat je doet, maar je hoeft echt niet je hele assortiment door te nemen. Als je je blog noemt en vertelt waar je over schrijft, zullen de lezers eerder een kijkje op je site nemen.

Natuurlijk mag je onder dit bericht ook je blog spammen. Deel waar je over schrijft en wat jou drijft als blogger.

bloggen_tips_365dagen_spamjeblog_ blog_promotie