Selecteer een pagina

Facebook bericht insluiten op je blog. Zo laat je je lezers zien waar je zelf je inspiratie vandaan hebt gehaald. Ze kunnen het bericht lezen of de foto of video bekijken. Je bericht is dus geïllustreerd zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de rechten. Facebook bericht insluiten – de Nederlandse vertaling van embedden – is gewoon legaal.

Hoe kun je Facebook bericht insluiten?

Heb je een interessant bericht op een Facebook-pagina of profiel gelezen? Of wil je een foto ter illustratie bij je blog gebruiken; zoals ik dat hier bij de dames van ChicksLoveFood heb gedaan. Dan kun je er dus voor kiezen om het dat bericht in te sluiten.

Insluiten van een foto

Als je een foto wil insluiten, dan ga je naar de afbeelding. Je klikt dan op opties en ziet dan onderaan ‘Bericht insluiten’ staan. Je kunt dan zelf de breedte in pixels opgeven.

Insluiten van een bericht

Als je een bericht van een pagina wil insluiten, dan ga je naar het vinkje rechts in de hoek van het bericht (bovenaan). Als je hier op klikt, zie je dat je dit bericht ook kunt insluiten. Dat werkt dan het zelfde als bij de foto. (Zie afbeelding in de gallery hierboven.)

Facebook bericht insluiten. Zo ziet dat er dan uit:

Je ziet dat het hierdoor ook makkelijk is om rechtstreeks naar het bericht te gaan om te reageren. Meedoen aan de actie kan trouwens nog steeds; dus grijp nu je kans.

Video insluiten

Het is ook mogelijk om een video in te sluiten, dat heb ik hieronder gedaan:

Waarom Facebook bericht insluiten?

Waarom een Facebook bericht insluiten op je blog? Nou, denk eens aan het beeldmateriaal. Zo wilde ik het bericht over ChicksLoveFood toch illustreren. Daarbij heb ik besloten om een Instagram foto te embedden, maar ik zag op hun Facebook-pagina ook nog de andere foto. Zo breng ik die bloggers toch in beeld. Ik denk dat dan toch meerwaarde heeft voor jullie als bezoekers.

Schrijf je over een prachtige foto die een bepaalde prijs heeft gewonnen. Dan kun je die foto wel Googlen en plaatsen, maar dan ben je natuurlijk verkeerd bezig. Je hebt dan tenslotte de rechten van die foto niet. Denk je ‘ach wie komt daar nu achter’ dan schud ik je alvast wakker. Ontzettend veel bloggers hebben al een factuur van een fotograaf in hun mailbox ontvangen. Er zijn namelijk heel handige tooltjes om uit te zoeken of je foto op internet wordt gebruikt. Kies je ervoor om het beeld te embedden dan is dat geen enkel probleem.

Inspiratiebron aan lezers tonen

Heb je een bijzonder verhaal gelezen op Facebook en ben je daardoor geïnspireerd, dan kun je zo je inspiratiebron aan je lezers tonen. Daarnaast kun je ook zo een reactie schrijven op een bepaald bericht. Natuurlijk kun je dat doen op je eigen Facebook-pagina of profiel, maar wat heb je aan de bezoekers daar? Je wil toch het liefst dat ze een bezoek aan je eigen website brengen. Wie weet schrijven zich dan ook nog in voor je nieuwsbrief.

Facebook is echt een perfecte inspiratiebron voor bloggers. Eerder schreef ik al over de mogelijkheid om je doelgroep te leren kennen in groepen en gister ontdekte je hoe je je concurrent in het oog kunt houden. Doe er je voordeel mee.

bloggen_tip_365dagen_ facebook_bericht_insluiten