Selecteer een pagina

Blogles voor groep vijf en zes van Basisschool ’t Startblok in Cuijk. En ik was de gelukkige die een praatje mocht komen houden. Wat was het leuk met de kinderen én wat hadden ze een hoop vragen. Dat moeten prachtige blogs gaan worden over het verzorgen van een huisdier.

blogles_jeelo_startblok_cuijkMijn bezoek aan de klas – of de blogles, zoals sommige het echt zagen – is een onderdeel van de lessen die ze volgen. Ze gebruiken op ’t Startblok de lesmethode van Jeelo. Hadden ze dat in mijn tijd maar gehad. Zo’n blogles op de basisschool is toch ontzettend ‘fun’. Want ja, ik ben er vandaag achtergekomen dat dat dus het nieuwe ‘leuk’ of ‘cool’ is.

De leerlingen hebben mij ontzettend veel vragen gesteld. En niet zomaar vragen; ze wilden weten hoe je meer bezoekers naar je blog kunt trekken, hoe je onderwerpen bedenkt, of je over alles kunt schrijven, wat het verschil tussen bloggen en vloggen is en ga zo maar door. Ja, en als je als blogger dan een blogles hebt gegeven, moet daar natuurlijk over geschreven worden. Want ja, ik blog ook over dingen die ik meemaak.

Dus bij deze zwaai ik naar de kinderen van ’t Startblok! Heel veel succes met bloggen. Als je een reactie achterlaat en daarbij het adres van je blog zet (bij website) dan neem ik absoluut een kijkje op je site.