Selecteer een pagina

Lege verpakkingen lijken natuurlijk ontzettend nutteloos. Maar wist je dat dit voor met name de beautybloggers een onderwerp is waar ze veelvuldig over schrijven. Ze maken zelfs video’s waarin ze de lege doosjes en flacons tonen. Toen #blogpraat gister ook nog over formats ging, wist ik het: ik moet echt wat over die lege verpakkingen schrijven.

Wat kun je nu over lege verpakkingen schrijven?

Wat kun je nu over lege verpakkingen schrijven? Dat vroeg ik me ook af. Nou, dan hebben ze het bijvoorbeeld dus over hoe fijn zo’n product wel niet was. Kan natuurlijk alles gaan opsommen, maar kan ook wat voorbeelden met je delen.

De onderstaande bloggers delen een kort verhaaltje met foto’s van hun lege verpakkingen.
Teddlicious, The Budget Blog en zelfs de dertienjarige Dineke heeft een Opgemaakt.

Maar velen doen het net als Cynthia van MissLipgloss. Zij halen de lege verpakkingen op video stuk voor stuk uit een plastic tasje. Sowieso doet Cynthia dat heel slim; bij de video plaatst ze namelijk ook een overzicht met de producten en ze linkt daarbij naar de blogberichten die ze daarover geschreven heeft.  Ook ByAranka doet dat zo.

Niets is nutteloos

Natuurlijk werkt dit perfect voor beautybloggers. Maar voor mij toont het ook aan dat niets nutteloos is. Want wat lege verpakkingen voor beautybloggers zijn, zijn kofferlabels bijvoorbeeld voor reisbloggers. Bewaar jij die ook? Ik wel; zou je dus iets mee kunnen doen. Of pakjes en zakjes voor de food-blogger. Ja, ik weet dat die het liefst vers koken, maar die zouden dit ook kunnen doen met lege verpakkingen van iemand anders en dan kunnen schrijven over al die E-nummers en verborgen suikers. Hou je als fashionblogger een grote schoonmaak in je kledingkast en gaan verschillende items in de kleding-container, laat ze dan nog eens zien en vertel waarom ze weg gaan en wat voor mooie herinneringen je hebt aan zo’n item.

Zelfs zakelijke bloggers kunnen zich laten inspireren door zichtbaar nutteloze zaken om zich heen. Als ik nu op mijn bureau kijk, zie ik bijvoorbeeld een potje punaises en paperclips staan. Als ik nog niet over mijn bezoek aan groep 5 en 6 had geschreven, zou een blik op dat doosje dus de aanleiding kunnen zijn. Ik heb het namelijk van de juf gekregen na mijn presentatie. En die to do-lijsten zouden een aanleiding kunnen zijn om eens te bloggen over mijn werkwijze. de oordopjes kunnen daar ook refereren, maar ik kan ze ook als symbool gebruiken voor het feit dat ik luister naar mijn lezers.

Zo kun je je laten inspireren door lege verpakkingen en andere nutteloze zaken.

Kijk om je heen. Zie je een op het eerste gezicht nutteloos object? Schrijf daar dan eens over.

bloggen_tips_365dagen_lege-verpakkingen