Selecteer een pagina

Nederlandse plus size bloggers passen wat mij betreft echt in het ‘taboe’ thema van vandaag. Natuurlijk maakt je maat helemaal niet uit. Maar als we op de catwalk en in de media kijken, zien we vooral slanke modellen. Als je dan wat steviger bent, dan kun je je daar flink onzeker over voelen. Gelukkig zijn er dan deze dames. Vandaag in de Blog5 Nederlandse plus sizes bloggers.

StyleHasNOsizebloggers_tips_stylehasnosize_edithdohmen – Fashion styliste Edith Dohmen staat wat mij betreft echt op één als het om plus size bloggers gaat. Zij is bijna vier jaar geleden met haar blog gestart, omdat ze meiden wilde laten zien dat je er met een maatje meer ook geweldig uit kunt zien. In 2013 heeft ze zelfs eenmalig haar eigen collectie gelanceerd. Daarnaast verschijnt ze regelmatig in de media; iets wat natuurlijk nodig is om een taboe te kunnen doorbreken.

Wat haar blog betreft, brengt ze een mooie combinatie van mode-beelden, handige tips en nieuws. Zo heeft ze bij Koffietijd bijvoorbeeld uitgelegd hoe het lijkt of je een maatje minder hebt dankzij goede styling. In haar blog legt ze dat nog een keer uit met mooie voorbeelden en geeft ze een kijkje achter de schermen. Maar ze laat ook ‘echte’ inbetweenies zien van over de hele wereld. Daar komt geen Photoshop aan te pas. Daarnaast durft ze haar mening te geven. Blijf dat vooral doen Edith! Ik blijf lezen.

The Publisizedbloggers_tip_thepublisized_mayralouisedewilde – Journaliste en plus size model Mayra Louise de Wilde heeft haar doelgroep in verschillende populaire tijdschriften al een gezicht gegeven. Daarnaast is ze in oktober met haar blog The Publisized gestart. Eindelijk zou ik willen zeggen. Ik volg Mayra Louise al een tijdje en vind dat ze een mooie combinatie van berichten brengt op haar blog. Zij laat echt zien dat schoonheid geen maat kent.

Zoals de meeste Nederlandse plus size bloggers schrijft Mayra Louise in het Engels. Voor haar is dat helemaal geen probleem. Juist alleen een plus, want zo kunnen nog meer mensen van haar teksten genieten. Berichten die je absoluut moet lezen, zijn haar bedankje aan Crystal Renn, maar ook haar intro (met twee prachtige foto’s van Mayra zelf) en op donderdag wil je natuurlijk Thursday Thunder niet missen.

Curvaciousbloggers_tip_curvacious_desireepelgromgeurts – Desirée Pelgrom-Geurts richt zich met Curvacious niet alleen op plus size dames. Nee, deze fulltime blogger schrijft over beauty, lifestyle in combinatie met plus size fashion. Op die manier laat ze aan een bredere doelgroep zien dat plus size fashion helemaal niet oubollig is. Desirée blogt daarnaast wel in het Nederlands.

De schrijfstijl van Desirée spreekt mij persoonlijk erg aan. Dat maakt dat haar blog zo fijn leest en ze natuurlijk in al die jaren al zo’n grote schare vaste lezers heeft opgebouwd. Wat plus size betreft, durft ze ook wat anders dan de standaard fashion te brengen. Kijk bijvoorbeeld naar deze tien leuke sportsetjes die ze heeft samengesteld. Daarnaast deelt ze veel persoonlijke updates waardoor je haar echt leert kennen. Zelfs man Paul komt voorbij. Wat dat betreft heeft ze dus een heel andere stijl dan de meeste plus sizes bloggers.

Supersize My Fashionbloggers_tip_supersizemyfashion_dionne – Dionne Markelo van Supersize My Fashion springt er uit met haar persoonlijke foto’s. Wat straalt die dame. Wat nou onzeker zijn als je een maatje meer hebt? Nee, deze Rotterdamse showt trots haar outfits. Bij veel plus sizes bloggers zien we wel hetzelfde soort berichten, maar door een andere benadering voelt het toch niet alsof je het nieuws dubbel leest.

Dionne valt op door haar outfitpost. Wat ze in 2014 allemaal droeg? Ze heeft er een handig overzicht van gemaakt. Dan kun je dus makkelijk alles terugkijken.Daarnaast geeft ze handige ‘how to wear’ tips en zo nu en dan komt er ook eens een nieuwtje voorbij.

Wondervolbloggers_tip_wondervol_herminadevries – Hermina de Vries van Wondervol brengt nog meer dan een blog. Ze leert plus sizes dames echt van zichzelf te houden. Speciaal voor haar lezers organiseert ze dan ook verschillende workshops. Belangrijke thema’s gaat ze niet uit de weg. Hier lees je ook over acceptatie, zelfbeeld, dieetleed en discriminatie. Wat dat betreft doet Hermina er alles aan om het taboe bespreekbaar te maken en te doorbreken.

Berichten die je van haar echt moet lezen? Denk aan ‘Carmakoma gaat de straat op voor diversiteit’, ‘Celeste raakte als plus size model haar onzekerheid kwijt’ en ‘Getest voor jou: retro halterjurk van TopVintage’. Je zult dan zelf ervaren dat Hermina een aangename combinatie van berichten brengt en daarnaast echt een boodschap heeft.

bloggers_tip_xlfashionfile_elssprenkelingNu worden er in de Blog5 natuurlijk maar vijf blogs in de spotlights gezet. Maar ik wil jullie toch ook nog even wijzen op XL Fashionfile. Dit blog van Els Sprenkeling moet je ook echt eventjes bezoeken.

Natuurlijk zijn er internationaal ook grote namen, maar ik richt me echt op Nederlandse (en Vlaamse bloggers). Je mag in de comments natuurlijk altijd de links naar sites van geweldige buitenlandse plus size bloggers delen.