Selecteer een pagina

Wensen voor je blog of bedrijf mag je natuurlijk uitspreken! Alleen als je dat doet, kunnen je lezers je motiveren en misschien wel helpen bij het realiseren van één van die wensen. Vandaag deel ik mijn wensen en toon ook voorbeelden van hoe andere bloggers dit aanpakken.

Je kunt deze tip vergelijken met de goede voornemens van begin dit jaar. Toch maak ik zelf wel een onderscheid tussen voornemens en wensen (klik je op de woorden, dan krijg je de betekenis uit de Van Dale te zien). Voornemens zijn voor mij zaken waar je meteen aan werkt. Meer bloggen is een voornemen; meer bezoekers trekken is een wens. Op het realiseren van voornemens heb je voor mijn gevoel meer grip dan op het laten uitkomen van een wens.

Waarom een wensenlijst(je) of wishlist delen? Als je lezers niet weten dat jij meer likes op Facebook wenst, zullen ze je minder snel liken. Droom je van een uitnodiging voor een persevent? Misschien leest er wel iemand van een PR-bedrijf je blog. Samenwerkingen of sponsoring? Als jij niet schrijft dat er mogelijkheden zijn, weet niemand het.

De wensen van andere bloggers

De zogenaamde wishlisht kom je op een aantal blogs al tegen. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje.

Ben jij ondernemer en wens je jezelf de ideale klant toe, dan moet je dit bericht van Marca van den Broek absoluut lezen. Dankzij haar tips kun jij je ideale klant nog beter beschrijven.  Waarom zou je daar dan geen blog bericht van maken?

Heb ik nog iets te wensen?

Natuurlijk heb ik in de besloten Facebook-groep al aangegeven dat ik het jammer vind dat er niet meer reacties komen op de tips. Want juist door die interactie kan ik mijn tips nog beter op jullie wensen afstemmen. Afgelopen vrijdag heb ik dit uitgesproken en er is meteen weer leven in de brouwerij.

Kijk iedere blogger vindt het natuurlijk geweldig om de statistieken de lucht in te zien schieten. Maar meer nog dan flinke stijgingen in de bezoekersaantallen, wens ik juist betrokken lezers. Als zij mijn berichten op Twitter retweeten, liken op LinkedIn en vrienden uitnodigen voor mijn pagina dan komt het met die bezoekers ook wel goed.

Hoog op mijn zakelijke wensenlijstje staat ook het verzorgen van een workshop of een lezing voor ondernemers over bloggen en social media. Ik heb laatst voor een groep gestaan en dat is mij echt zo goed bevallen. Ik voelde me als een vis in het water, terwijl ik vertelde over bloggen. Sowieso ligt het adviseren mij erg goed; ik vind het geweldig om samen met een blogger haar site naar een hoger niveau te tillen of om met een ondernemer aan zijn online zichtbaarheid te werken.

Wat wens jij; voor je blog of misschien zelfs privé? Schrijf hier een blogpost over die echt bij je blog past.

bloggen_tips_365dagen_wensen