Selecteer een pagina

“Wat moet je toch met die stapel oud papier? Je archief kast puilt uit. De planken kunnen het gewicht al lang niet meer houden”, het zijn de woorden van mijn man, als ik na een jaar hard werken al mijn publicaties weer opberg in de kast op mijn kantoor.

Zonde dat ik eigenlijk niets meer met die verhalen doe, bedacht ik me al een tijdje geleden. Maar er was helemaal geen actuele aanleiding om het op te pakken. Die was er vandaag opeens wel. Dus begon ik maar meteen met mijn ‘eigen’ plekje hier op BlogQueen. Ik heb er de rubriek Patricia van gemaakt. Want al die verhalen hebben mij in de loop der jaren echt gevormd.

Door al die gesprekken – geen idee hoeveel het er in totaal waren – heb ik veel over het leven geleerd. Wat is dat soms verschrikkelijk oneerlijk. Want het waren niet alleen gezellige interviews. Nee, ik moest op de terug weg soms mijn auto stilzetten, omdat een gesprek me zo bij de keel had gegrepen.

Deze keer waren de aanleidingen leuk:
Manon Ossevoort met haar tractor de Zuidpool bereikt.
Martijn Broekaart zal in oktober 2015 een avondvullend programma op de planken brengen in het Scheldetheater in Terneuzen.