Selecteer een pagina

Manon Ossevoort is met haar tractor op de Zuidpool aangekomen; lees ik vanochtend in een tweet van Afrika-correspondent Koen de Regt. Er gaat meteen een belletje rinkelen als ik het bericht lees. Ik heb deze dame bijna tien jaar geleden geïnterviewd voor het weekblad Flair. Een mooie gelegenheid om eens in mijn archief te duiken, want zo’n inspirerende dame is wel een blogpost waard. Een mooi voorbeeld van dat je dromen altijd moet blijven najagen.

manonossevoort_tractor_zuidpool_flair
Flair 13-2005. Tekst: Patricia de Ryck. Fotografie: Sasha Lambert. Styling: Ellen Julianus. Visagie: Kathinka Gernant voor Redken @House of Orange.

‘Mijn wereldreis op een tractor moet iets goeds opleveren’
“Drie jaar geleden kwam ik op het idee om na mijn afstuderen naar het einde van de wereld te reizen. Maar wat is het einde van de wereld? Als ik kind was, zou ik zeggen ‘de zuidpool’, maar als volwassene ‘een land in oorlog’. Dus trek ik via de Balkan naar Zuid-Afrika, waar ik vanaf Kaap de Goede Hoop met de boot naar de Zuidpool ga. Ik wil dat mijn reis iets goeds oplevert, daarom heb ik me verbonden aan War Child. Onderweg speel ik mijn theatervoorstelling. Die gaat over mij, een meisje dat op een trekker de wereld ontdekt. Want ik ga mijn reis op een tractor doen! Ik kom uit Twente en zo breng ik een soort eerbetoon aan mijn ‘roots’. Mijn tractor gaat drieëntwintig kilometer per uur, dus ik zal lang onderweg zijn, maar het is te doen. In 2002 heb ik een proefrit gemaakt naar Parijs. Geweldig: met een tractor over de Champs-Élysées! Deze zomer ga ik voor het echte werk: in juni vertrek ik. Ik heb er heel veel zin in, dit wordt de reis van mijn leven!”

Wil je alles over haar reis lezen, bezoek dan haar site.

manonossevoort_flair_2005_patriciaderyck

Voor de oplettende kijker maart was toen wel een heel bijzondere maand…