Selecteer een pagina

Een persoonlijk Facebook profiel zakelijk gebruiken is verboden. Facebook verwijdert op dit moment persoonlijke profielen die zakelijk worden gebruikt. Ze worden omgezet naar een pagina, waardoor je deze niet zelf kunt beheren. Zo ben je opeens het contact met je klanten kwijt. Zonde, toch!

Als ik in mijn eigen tijdlijn kijk dan komen er regelmatig persoonlijke profielen voorbij die zakelijk worden gebruikt. De één doet dat onbewust, omdat ze geen idee hebben hoe ze een pagina aan moeten maken. De ander heeft er juist bewust voor gekozen, omdat ze zo vrienden kunnen worden met hun (potentiële) klanten. Zo’n vriendschapsverzoek valt namelijk meer op dan de uitnodiging om een pagina te liken. Andere ondernemers kiezen voor een mix van persoonlijk en zakelijk, waarbij ze hun naam hebben aangevuld met bedrijfsnaam. Ook dat is uit den boze.

Heb je het idee dat dit allemaal overdreven is? Lees dan het verhaal van VICE/THUMP.

Er zijn verschillende mogelijkheden die je nu kunt volgen. Maar wat belangrijk is, is dat je meteen je naam en gebruikersnaam aanpast bij accountinstellingen. Vervolgens kun je dit profiel persoonlijk blijven gebruiken en een zakelijke pagina aanmaken. Zie rechts onder het pijltje naar beneden de mogelijkheid ‘pagina maken’. Klik hier om de handleiding van Facebook te lezen voor het maken van een pagina.

Je kunt ook je persoonlijk profiel omzetten naar een zakelijke pagina. Je profielfoto wordt dan meegenomen en je vrienden en volgers worden automatisch toegevoegd als personen die je pagina leuk vinden. Klik hier om de handleiding van Facebook te lezen voor het omzetten van een profiel naar een pagina.

Snel aan de slag, want je wil het risico toch niet lopen dat je pagina wordt verwijderd. Kom je er niet uit, stuur me dan een berichtje.

Patricia de Ryck helpt ondernemers met hun on- en offline profilering. Behoefte aan persoonlijk advies op het gebied van social media gebruik, bereik van de bedrijfswebsite en inzet van andere reclame-uitingen? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.