Selecteer een pagina

Boekenweek 2015 heeft als thema Waanzin. Onder het motto: Te gek voor woorden. Gister is de 80ste Boekenweek van start gegaan met het 64ste Boekenbal. Daar waren zelfs een aantal bloggers bij, zoals Mascha en Elsbeth.

Bloggers op het Boekenbal?

Nu is dat natuurlijk wel al een bericht waard. Zeker voor de bloggers die over boeken, of over cultuur, schrijven. Bloggers op wat ooit het feest van de Nederlandse literatuur was… Dat is toch best een bericht waard niet? Volgens mij zijn daar heel veel schrijvers die daar bijvoorbeeld op hun blog een mooi bericht over kunnen schrijven.

Nu heb ik genoten van de Barista!-serie van Elsbeth en toevallig is het boek van Mascha hier vandaag op de deurmat gevallen. Maar als ik aan het Boekenbal denk, dan komen toch namen van de traditionelere schrijvers naar boven. Ik zou het dus heel interessant vinden om daar dan vanuit ‘het wereldje’ een blog over te lezen. Of iemand die in het kader van de Boekenweek de boekenwereld van toen en nu met elkaar vergelijkt. We zien namelijk steeds meer boeken van bloggers in de schappen.

Boekenweek op je blog?

Ga jij over de boekenweek schrijven over je blog? Ik vind dit altijd een onderwerp waar je echt ontzettend veel kanten mee op kunt. Daarom deel ik ‘m vandaag ook als tip. Als je denkt aan de boekenweek, dan denk je natuurlijk meteen aan boeken en schrijvers. Blog over dat ene boek dat zoveel indruk op je heeft gemaakt, die auteur waar je alles van hebt gelezen of hoe je in de Boekenweek als traditie ieder jaar een boek koopt. Misschien heb je zelfs wel een hele verzameling Boekenweekgeschenken.

Maar de Boekenweek kan voor jou ook een actuele reden zijn om te schrijven over je droom om ooit eens een boek te publiceren. Misschien heb je zelf een boek geschreven, dan verwacht ik ook een bericht waarin je dat nogmaals deelt. Lezers die ‘m namelijk nog niet hebben, kunnen ‘m nu kopen en er ook het Boekenweekgeschenk bij krijgen. En met dat boek in de hand kun je zondag 15 maart gratis met de trein. Zelfs over het bezoek dat je dankzij je gratis treinkaartje brengt, kun je schrijven.

Boekenweek thema

De Boekenweek heeft altijd een thema. Dit jaar is dat Waanzin. Onder het motto: Te gek voor woorden. Daar kun je je natuurlijk ook door laten inspireren. De literatuur zit vol met fascinerende hoofdpersonen die afwijken van de norm. Daar kun je over schrijven, maar misschien kun je hier ook een persoonlijke blog van maken.

Er wordt ook verwegen naar onderzoek en eigen ervaringen. Boeken als Ontregelde geesten van Douwe Draaisma, Toen ik je zag van Isa Hoes en Paaz van Myrthe van der Meer passen ook mooi in dit thema. Heb je net als Isa je geliefde of een andere dierbare verloren door zelfmoord. Of heb je net als Myrthe een burn-out gehad? Zij werd daarna vijf maanden op een paas-afdeling opgenomen en schreef daar over. Kortom: volop inspiratie voor waanzinnige blogberichten.

De Boekenweek duurt van zaterdag 7 maart tot en met zondag 15 maart.bloggen_tips_365dagen_boekenweek_waanzin