Selecteer een pagina

Geef je mening; schrijf een recensie. Waarschijnlijk is blog tip 9 voor veel bloggers niet onbekend. Maar heb je ook al eens verder gedacht dan een boekrecensie? En zou je ook op een creatieve manier items kunnen recenseren?

Recensies op blogs mogen wat mij betreft ook pittiger, meer kritisch. Je ziet bij veel ‘blogmeisjes’ vaak dat ze bang zijn om echt commentaar te geven; ze zijn maar al te blij dat ze een product ter recensie aangeboden hebben gekregen. Voldoet een bepaald product echt niet aan de verwachtingen dan kun je dat gewoon beschrijven. Dat verwacht een lezer juist als hij of zij een recensie leest.

Boekrecensies kom je op de meeste sites wel tegen. Dat past ook op veel blogs. Zelfs op je zakelijke site staat een review van een boek – wat goed op je werk aansluit – niet verkeerd. Je laat zo zien dat je je kennis up to date houdt. Ook je vakkennis kun je in dit artikel voor je blog heel goed kwijt.

Cd’s, films, tv-programma’s en beautyproducten worden ook vaak besproken. Maar je kunt ook denken aan de bespreking van apps, websites en zelfs professionele diensten. Wat dat betreft heb je dus niet eens een recensie-exemplaar nodig; in het dagelijks leven kom je voldoende zaken tegen die een review waard zijn.

Je kunt deze tip ook creatiever inzetten op je blog. Zo kun je je eigen recensie-format ontwikkelen. Dan kun je denken aan sterren geven (vrij standaard) tot vijf opmerkelijke zaken die jij altijd test. Denk hier eens over na, misschien kom je zo wel op een geweldig idee waarmee je je blog zelfs kunt onderscheiden van anderen. Kijk maar eens naar het onderstaande filmpje…

bloggen_tips_365dagen_recensie_kritisch_pittig