Selecteer een pagina

Social media-kanalen als Instagram bieden niet alleen de mogelijkheid om je blog of bedrijf goed in de picture te zetten. Nee, ook als inspiratiebron werk Instagram wat mij betreft perfect. Juist, omdat je ook de mogelijkheid hebt om foto’s te plaatsen via de embed-mogelijkheid.

Blog je bijvoorbeeld over een celeb, die een bijzondere foto heeft gepost dan kun je die foto gewoon plaatsen. Sta je op de foto van een interessant evenement, dan deel je ‘m zo met je lezers. Heb je een boek geschreven en delen je lezers een foto met het boek, dan zou je daar ook over kunnen bloggen. Je kunt er zelfs een winactie van maken. Denk aan: Maak een foto waarop je mijn boek showt, plaats die op Instagram met hashtag huppeldepup (zelf in te vullen natuurlijk, maar dat maakt het filteren voor jou makkelijk) en win…

Geldt natuurlijk ook voor één van je producten die worden gebruikt, of een klant die trots een foto heeft gemaakt van dat mooie project dat jullie gerealiseerd hebben. Ga je zo’n foto zakelijk inzetten, dan is het wel zo netjes om daar de maker even van in te lichten. Want je maakt dan als het ware toch reclame voor je eigen product of dienst met de foto van die persoon. Wel zo netjes om dan even te informeren of die persoon zich daar goed bij voelt.

Zo’n foto plaats je door ‘m te embedden. Charlotte Meindersma schreef daar het interessante blog ‘Embedden mag nu echt!‘. Omdat er ook heel wat startende bloggers meelezen, heb ik een apart bericht geschreven over hoe je kunt embedden. Dit lees je hier.

Zo ziet dat er dan uit. Ik heb nu voor een foto van mezelf gekozen, maar je kunt hier dus iedere willekeurige foto van Instagram voorgebruiken. Eén kanttekening let er op dat je dat altijd via een embed-mogelijkheid doet en niet door een screenshot te maken. En al helemaal niet van privé-accounts natuurlijk. Die zijn niet voor niets afgeschermd.

Gister mocht ik voor een groep ondernemers vertellen over online marketing. Donderdag doen we dat nog een keer.

Een foto die is geplaatst door Patricia de Ryck (@blogqueennl) op

Wil je gewoon een heel overzicht van je Instagram-foto’s dan kun je ervoor kiezen om met een widget als Instagram Feed te werken. Dat ziet er dan zoals hieronder uit. Er zijn nog ontzettend veel meer Instagram-plugins voor WordPress. Dus als jij goede ervaringen hebt met een bepaalde, laat het dan weten. Voeg de link naar de pagina toe waarop we dat kunnen zien, zodat anderen nog meer inspiratie op doen.

[instagram-feed]

bloggen_tip_365dagen_instagram_foto_favoriet