Selecteer een pagina

Veilig werken – vandaag staat in het teken van veiligheid op de werkvloer. Het is namelijk de Internationale Dag van Veiligheid op het Werk. Een mooie dag voor de zakelijk blogger om eens over veiligheid te schrijven.

Veilig werken

Dit jaar wordt voor de tiende keer de Internationale Dag van Veiligheid op het Werk gevierd. World Day for Safety and Health at Work is bedoeld om ervoor te zorgen dat ieder veilig en gezond zijn werk kan uitvoeren. Iets wat op veel plekken natuurlijk niet het geval is. We kennen natuurlijk allemaal de nieuwsberichten over mijnwerkers die sneuvelen of de erbarmelijke omstandigheden waarin onze kleding wordt geproduceerd. Als je op een persoonlijk blog aandacht aan deze dag wil besteden, kun je je door dat soort nieuwtjes laten inspireren.

Als ik ondernemers interview dan zeggen ze vaak dat ze kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben; vandaag kun je dat dus laten zien op je blog. Deze dag is een mooie gelegenheid voor een blik achter de schermen. Je kunt dan schrijven over hoe er bij jullie veilig wordt gewerkt, maar denk ook eens aan je partners. Heb je een eigen kledinglabel en laat je dit bewust in Europa produceren, omdat je wil dat de werkomstandigheden voor de medewerkers goed zijn, dan vertelt je daar natuurlijk iets over. Heb je een autorijschool dan kun je er juist ook een grappig stukje van maken, waarin je anekdotes deelt over waarom het goed is dat je ook in kunt grijpen. Ook dat heeft alles te maken met veilig kunnen werken.

Veilig en gezond online

Maar nu we het toch over veiligheid en gezondheid hebben; hoe zit het eigenlijk bij jou? Als ik de ingevulde tags lees, dan hebben van jullie geen echte werkplek. Een deel van de bloggers schrijft bijvoorbeeld zijn of haar updates gewoon in bed. Tja, dat is natuurlijk alles behalve wat de arbo voor eisen stelt aan kantoorwerk. Weet je eigenlijk wel waar goede werkplek aan moet voldoen? Lees dit maar eens. En ook interieurarchitect Koekoek schreef er al eens een interessant blogbericht over.

Veiligheid online dat betekent je ook wapenen tegen spammers, scammers en alle andere ellende die je online treft… Zo worden er op dit moment hele blogs volledig gekopieerd. Hoe kun je daar bijvoorbeeld tegen wapenen. Blogaholic schreef daar al een interessant artikel over. En ook op Charlotte’s Law een handig artikel. Maar lees ook eens over identiteitsfraude; kan dat jou ook overkomen? En wat dacht je van hackers? Daar hadden ze het drie jaar geleden al eens over bij Blogpraat. En natuurlijk dien je je zelf ook nog aan een aantal regeltjes te houden, maar daar schreef ik vorige week al over. 

Zelf nog tips op het gebied van veilig en gezond bloggen, deel ze dan als reactie op dit bericht.

Wat betekent veilig werken voor jou? Blog je over je eigen werkplek of over de omstandigheden elders?

bloggen_tips_365dagen_veilig_werk_hacken