Auteursrechten respecteren; ook als blogger

You may also like...

4 Responses

 1. Charlotte zegt:

  “Auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens beperkingen bij de wet gesteld” Ik ken het inmiddels uit mijn hoofd 🙂

  Auteursrecht is voor bloggers inderdaad bijzonder belangrijk. Vooral ook om te weten wanneer je zelf nu een auteursrecht hebt en wanneer er sprake is van een inbreuk. Ik merk dat daar nog erg weinig bloggers voldoende van weten. Zo zonde.

 2. Vivian zegt:

  Ik vind dit vaak een hele lastige: foto’s plaats ik tegenwoordig altijd met een bronvermelding erbij en ik probeer zoveel mogelijk materiaal te gebruiken van rechtenvrije bronnen. Maar het blijft wel iets waar ik me nooit zo goed raad mee weet.

 3. Frederic zegt:

  Ik probeer toch altijd eigen content onder de vorm van foto’s te plaatsen. Wat ik me wel afvraag is of Google bestandsnamen die vaak voorkomen minder waarde geeft. Digitale camera’s gebruiken vaak dezelfde benamingen voor jpeg-foto’s en als ik die vergeet te hernoemen, worden ze als dusdanig geplaatst waardoor Google misschien zou durven veronderstellen dat het om duplicaten gaat of zou het algoritme van Google intussen zo gesofisticeerd genoeg zijn dat het vershil opgepit wordt?

 1. 28 april 2015

  […] ze het drie jaar geleden al eens over bij Blogpraat. En natuurlijk dien je je zelf ook nog aan een aantal regeltjes te houden, maar daar schreef ik vorige week al […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *