Selecteer een pagina

We kunnen wel wat positiviteit gebruiken tegenwoordig… Daarom tip ik vandaag Project Positief. Dit is een initiatief van blogger Dagmar Boer, waarmee ze anderen hoopt te besmetten met positiviteit. Ondanks haar chronische beperkingen Fibromyalgie & CVS plukt ze de dag. Haar motto: ‘Make your own luck’. Haal het beste uit elk moment en geniet ervan. Schrijf over die momenten waarop je intens gelukkig bent.

Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt; dat is de visie van Dagmar. Daarom is ze in augustus 2014 met Project Positief gestart. In eerste instantie als een nieuwe rubriek voor haar blog, maar inmiddels zie je #ProjectPositief ook buiten het blog van Dagmar voorbij komen. Sommige schrijven puur een bericht over dit initiatief, anderen delen hun geluksmomenten of de Tag (een vragenlijst) wordt ingevuld.

Zo’n tag is dus een vragenlijst, waarbij iedereen antwoord geeft op dezelfde vragen. Een soort interview inderdaad, alleen hoef je hier niet voor gevraagd te worden. Denk aan vragen als ‘Wat betekent geluk voor jou?’, maar ook ‘Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven’ tot de iets makkelijkere ‘Wie kan jou ontzettend opvrolijken’. Echt een leuke lijst om te beantwoorden als je even geen inspiratie hebt. Met dit soort lijsten zou je je hele blog kunnen vullen, maar daar schrijft ik later meer over. Project Positief is namelijk ook zonder de Tag in te zetten.

Want wat positiviteit betreft, kun je natuurlijk alle kanten op. Je kunt van alles beschrijven, maar ook kiezen voor een video of een overzicht van foto’s. Denk aan de videoclip van dat ene geweldige nummer waar je zulke fijne gevoelens bij hebt. Of aan de foto’s van die prachtige, onvergetelijke reis. Of kies voor een verslag van je bruiloft; ook wel de mooiste dag van je leven genoemd. Blog je zakelijk dan kun je prachtige resultaten bespreken, maar ook waarom je zo blij bent met je werk. Wat voor positieve zaken draag jij met je bedrijf bij aan onze maatschappij; benoem ze. Misschien ondersteun je namelijk een heel mooi doel in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kortom: inspiratie voor niet één, maar meerdere berichten. We kunnen wel wat positiviteit gebruiken tegenwoordig. Zorg voor die aangename verrassing die ons al dat vervelende nieuws even doet vergeten.

bloggen_tips_365dagen_projectpositief_dagmarboer_positiviteit_geluk