Selecteer een pagina

Geen idee wat je lezers willen lezen? Twijfel je over een bepaalde rubriek? Ben je op zoek naar interessante onderwerpen? Aarzel niet en vraag het aan je lezers. Zo heb je niet alleen een blogpost, maar krijg je ook nog eens waardevolle feedback. Je ontdekt namelijk wat je trouwe lezers echt willen lezen.

Je kunt deze tip op verschillende manieren inzetten. Je kunt heel concreet naar onderwerpen vragen. Die reacties kun je vervolgens uitwerken tot een blogpost. Twijfel je dan kun je je bezoekers inzetten om tot een oordeel te komen. Heel overzichtelijk werkt dan een poll, zoals ik ook gebruik voor mijn nieuwsbrief-vraag. Er zijn zelfs bloggers die een enquête opstellen.

Natuurlijk kunnen je bezoekers rechtstreeks reageren op je vraag, maar je kunt ook aangeven dat ze je kunnen lezen. Denk daarbij ook aan de toon. Als je als zakelijke blogger plaats ‘Heeft u nog vragen over een bepaald onderwerp’ dan staat dat natuurlijk een stuk professioneler als ‘Help, ik heb geen inspiratie! Wat zouden jullie willen lezen? Dan schrijf ik daar over’.

Vind je dit iets te karig voor een blogpost, maar ben je wel nieuwsgierig naar de mening van je lezers dan kun je deze vraag ook op je social media plaatsen. Je Facebook-pagina, Twitter-profiel en zelfs LinkedIn kun je hier natuurlijk ook voor inzetten. Zet de link naar je site er wel bij, dan kunnen ze ook echt even een kijkje nemen.

Wat willen de lezers van je blog lezen?