Selecteer een pagina

Vrouwendag: schrijf jij een ode aan de vrouw? En terwijl ik die zin tik, echoot het nummer van Nick & Simon door mijn hoofd. Maar het gaat vandaag op Internationale Vrouwendag over veel meer dan een liedje. Natuurlijk kun je het persoonlijk houden, maar dit is ook de dag waarop je verschillende maatschappelijke onderwerpen ter sprake kunt brengen.

Waarom Vrouwendag 8 maart?

Internationale Vrouwendag is namelijk niet zomaar een leuke dag waarop we vrouwen in het zonnetje zetten. Nee, deze dag refereert aan de strijd die vrouwen hebben gevoerd voor de invoering van gelijke rechten. Over de precieze aanleiding van deze dag is men het niet eens, maar in 1910 is in ieder geval besloten jaarlijks Internationale Vrouwendag te vieren.

Een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties viert Internationale Vrouwendag op veel verschillende manieren. Het doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Volgens mij zitten daar wel wat mogelijke blogonderwerpen bij.

Wat kan ik over Vrouwendag schrijven?

Make it happen is dit jaar het thema. Een slogan waar je op je blog alle kanten mee op kan. Je kunt dit op jezelf betrekken, maar ook juist op vrouwen in het algemeen. Want in het bedrijfsleven valt er voor vrouwen nog veel te winnen. Je kunt het inderdaad zo breed en algemeen maken, maar ook juist heel klein en super persoonlijk door bijvoorbeeld een bijzondere vrouw in het zonnetje te zetten.

Maar tijdens deze dag wordt ook ontzettend veel georganiseerd. Dus je kunt ook een evenement bezoeken en daar wat over schrijven. Of je legt uit waarom je in je bedrijf deze dag zo belangrijk vindt (en daarom dus iets speciaals hebt georganiseerd). Mogelijkheden zat volgens mij…

Hoe heb jij dat gedaan? Deel gerust de link naar je blogpost (van voorgaande jaren) over Internationale Vrouwendag.

bloggen_tips_365dagen_vrouwendag