Selecteer een pagina

Trends – willen we daar niet allemaal van op de hoogte zijn? Maar hoe spot je de laatste trends, moet je daar een ware trendspotter voor zijn of kun je als blogger altijd over de laatste nieuwtjes schrijven door gewoon de juiste bronnen in de gaten te houden?

Waarom trends beschrijven?

Trends daar is iedereen nieuwsgierig naar; juist door er als de kippen bij te zijn, zal je blogbericht sneller gedeeld worden. Jij brengt het nieuws. Zeg nu zelf: als iemand een trend deelt die je nog niet kent, dan ben je eerder geneigd om zo’n bericht te liken of delen. Zeker als het iemand is die ook in jouw branche actief is; je wil dan laten zien dat jezelf ook op de hoogte bent. Maar hoe mooi zou het zijn als jij die trends spot en ze vervolgens beschrijft op je blog. Juist, dan zijn die likes voor jou.

Daarnaast merk ik persoonlijk dat ik vaak op trends Google. Als ik ergens over hoor, dan wil ik er meteen meer over lezen. Kortom: zo ontdekken ook nieuwe lezers je blog. En als je zakelijk blogt, zien die lezers ook dat jij echt op de hoogte bent van het laatste nieuws. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind altijd fijn dat de professional die ik inschakel op de hoogte is van wat er speelt in zijn of haar branche. Daar horen trends wat mij betreft echt bij.

Waar spot je trends

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, vandaar dat ik ze even op een rijtje zet.

Google Trends: google heeft de nodige handige functies, zoals Alerts, maar ook Google Trends is een aanrader. Zo kun je zien welke zoekopdrachten trending zijn (en waren), waar het meeste op wordt gezocht, welke personen worden besproken en ga zo maar verder. Het wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf.

Springwise: ken jij deze website al waar dagelijks drie inspirerende ideeën worden gedeeld. Ze hebben een netwerk met maar liefst 18.000 ‘spotters’ over de hele wereld. Het is de moeite om deze site dagelijks of wekelijks te checken; de berichten die in de laatste dertig dagen verschenen zijn, zijn altijd gratis te lezen.

Trendwatching.com: zij delen maandelijks trendrapporten. Nee, dan heb ik het niet over zomaar een nieuwsbericht, maar over een serieus rapport. Hier bijvoorbeeld hun tien trends voor 2015.

PSFK: ook op de site van PSFK worden allerlei blogs gedeeld. Echt een kijkje hier is voor iedere blogger voldoende voor weer de nodige inspiratie. Ze bieden daarnaast ook verschillende rapporten gratis aan.

Trendrede: okay, het is nu misschien wat oud nieuws, maar dat wil niet zeggen dat de trends die deze trendwatchers bespreken niet meer inspirerend kunnen werken. Deze keer geen site waar je van alles kunt lezen, maar een video van anderhalf uur vol met vooraanstaande trendwachters die hun visie op 2015 geven. Doel van deze groep: laten zien dat grondige analyse van trends een belangrijke bijdrage kan leveren aan de maatschappelijke en economische groei van Nederland.

Mega Trends: ook een bezoekje waard is Mega Trends van Trend One. Hier kun je ook gratis interessante informatie vinden. Okay, het wordt je niet op een presenteerblaadje gebracht, dus het vergt wat tijd (en clicks).

Frankwatching: en wil je met je blog nu helemaal bij blijen en de juiste strategie kiezen, dan is Frankwatching natuurlijk ook een must follow. Hier de trend artikelen voor 2015.

bloggen_tips_365dagen_trends_spotten