Selecteer een pagina

Toen Vrouw.nl nog niet van de Telegraaf was – en dan heb ik het over bijna tien jaar geleden – schreef ik samen met een groep enthousiaste vrouwen voor deze site. Vrouwen die we online nog steeds tegenkomen… Een ode aan mijn oud-collega’s, maar bovenal weer vijf geweldige blogs om te ontdekken.

Voor Vrouw.nl heb ik BN’ers geïnterviewd, prachtige theatervoorstellingen bezocht, boeken gelezen en allerhande producten gerecenseerd. Het was de speelvijver waar ik mijn schrijftalenten na mijn afstuderen verder kon ontplooien. De liefde voor het bloggen kwam hier verder tot bloei. En dat zie je ook bij een aantal andere dames.

bloggers_tip_chickslovefood_ninadebruijn_elisegruppen

Chicks Love Food – In dit lijstje mag Nina de Bruijn van Chicks Love Food natuurlijk niet ontbreken. Als je een echte foodie bent, dan ken je haar natuurlijk al lang. Samen met oud-klasgenoot en toenmalig huisgenoot Elise Gruppen is ze in 2011 met dit no nonsense blog gestart. De dames doen het nu razend goed, want ze hebben zelfs een eigen boek! En wat dacht je van de leuke kookschorten (en natuurlijk ook de mok en shopper) die in de webshop verkrijgbaar zijn?

Wat Chicks Love Food zo’n succes maakt, zijn de fijne recepten. Zo hebben zij ‘5 or less’ geïntroduceerd. Simpele en gezonde recepten waarbij je maximaal vijf ingrediënten gebruikt. Ze komen steeds weer met verrassende creaties, waardoor je dus niet steeds terugvalt op een simpel pastagerecht. Denk bijvoorbeeld aan aardappel-andijvietaart of quinoa met gegrilde haloumi. Maar gelukkig is er op zondag ook ruimte voor wat lekkers tijdens Sinner Sunday; zo wil ik de Witte choco cheesecake met bosvruchten echt nog een keertje maken. Echt op Chicks Love Food kun je uren doorbrengen, want naast de recepten is er ook aandacht voor restaurants en foodfun.

bloggers_tip_ohjajoh_angelmulder

Ohjajoh?! – Dat je Ohjajoh?! nog niet kent, is niet zo gek. Deze site is namelijk net gelanceerd. En hier kom ik niet één, maar veel meer oud-collega’s tegen. Angel Mulder, Hannelore Zwitserlood, Kim Hooning en Lianne Collignon ken ik uit de beginjaren van Vrouw.nl. Stuk voor stuk dames die van aanpakken weten. En dat laten ze met hun nieuwste site (waaraan ook Claudia Angenent, Fien Galama, Irma Neijman, Monika van de Marel, Roelien Vink en Sanne Hendrikx meewerken) absoluut weer zien. Deze site is eigenwijs, ietwat brutaal en belooft ook spraakmakend te zijn.

Wat mij betreft is Ohjajoh?! echt een aanvulling in het huidige blog/website-landschap in Nederland. Ze brengen echt een leuke combinatie aan berichten. Van tips om je verdronken telefoon te redden tot selfie queens van eigen bodem en potloodventers nieuwe stijl. Echt hier kun je je uren vermaken; en dat op een site die nog maar net gelanceerd is. Dat belooft wat voor de aankomende tijd. Ga zo door dames!

blogs_tip_achtentwintiger

Achtentwintiger – Op Achtentwintiger moet je zeker ook een kijkje gaan nemen. Ook hier schuilt een voormalig Vrouw.nl-ster achter… Op de site houdt ze het in ieder geval lekker vaag. Maakt ook niet uit, want het gaat natuurlijk om die herkenbare, soms hilarische blogs die je daar kunt lezen. Zeker als je van die leeftijd bent, dan zul je hier echt van genieten.

Waar de eerder genoemde blogs goed zijn voor snel vermaak of snelle inspiratie, daar leest Achtentwintiger.com meer als een boek. Je gaat er goed voor zitten en kunt dan de één na de andere column lezen. Want dat is wel de beste beschrijving voor de teksten. Deze artikelen zijn geschreven door een echte schrijfster. Ze trekt je echt mee in ieder verhaal. Mijn favorieten? ‘One night stand’, ‘Binnen de lijntjes kleuren’ en ‘Nagelslak’.

bloggers_tip_cloudninedaily_roxannevis_susandalstra

Cloud Nine Daily – Ook Roxanne Vis van Coud Nine Daily heeft voor Vrouw.nl geschreven. Zij is in augustus 2014 samen met Susan Dalstra deze site gestart. Zoals ze zelf schrijven. “Twee valse nichten van middelbare leeftijd verpakt in het lichaam van twee twenty-something meisjes. Iedere dag brengen we hier een beetje zevende hemel, ook op dagen van onweersbuien en donderwolken. Of misschien dan wel juist.” En inderdaad in deze tijd waar het nieuws niet om aan te zien is, zorgen zij met hun teksten voor een lach op je gezicht.

De dames zijn ook altijd lekker actueel. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Paniek: Uggs maken een comeback’ en ‘De bewerkte bulge van Justin Bieber’. Maar ook artikelen zoals ‘7 redenen waarom de eerste date de hel is’ en ‘9x verrassende cameo’s in Sex and the City’. Ooh ja, dames: ‘Battle of the boxers: de 10 heetste mannelijke onderbroekenmodellen’ zijn natuurlijk ook fijn om naar te kijken. Weer een blog erbij om aan je BlogLovin’ toe te voegen?

bloggers_tip_suespot

Suespot – Als laatste in dit rijtje een persoonlijk blog. Wat suespot biedt, zijn eerlijke verhalen. Niet alleen over het moederschap, maar over alles waar zij in het leven voor komt te staan. Voor mij extra bijzonder om te lezen, omdat ik de dame achter dit blog al zo’n lange tijd ken. Maar ook als je dat niet doet, dan denk je waarschijnlijk ‘eindelijk, iemand die de boel niet mooier maakt dan het is’. Het is niet erg om als moeder onzeker te zijn. Het is niet erg om te twijfelen over je werk.

De schrijfstijl van deze bolster vind ik geweldig. Ze omschrijft de zaken, waardoor het lijkt alsof je erbij bent. Daarbij gaat ze humor, en zelfs zelfspot niet uit de weg. De beste blogs van deze dame met jullie delen, vind ik lastig. Ze hebben allemaal iets. Ik zou zeggen begin met ‘Dramaqueen’, vergeet ‘Licht in de duisternis’ en ‘Dezelfde discussie’ niet. Maar weet je wat je nog veel beter kunt doen. Gewoon bij het begin beginnen. En dan helemaal bij lezen, want ieder bericht verdient hier gewoon lezers.