Selecteer een pagina

Slideshare is een ware schatkamer voor waardevolle informatie voor bloggers. Met name de zakelijk blogger zal uren door de presentaties kunnen snuffelen, terwijl het voor de niche blogger juist de plek kan zijn waar je meer diepgaande info ontdekt voor die ene tekst die je net aan het schrijven bent.

Wat is slideshare

Slideshare is de online database voor gegeven presentaties. Je kunt in Slideshare je presentatie delen en ‘m vervolgens delen op je blog of via je social media. Bezoekers van de site kunnen je presentatie liken, bewaren of delen via social media of website.

Je kunt op Slideshare makkelijk zoeken naar een presentatie met informatie van je gading. Linksboven heb je een zoekscherm, maar er zijn ook al verschillende categorieën bepaald en er worden diverse presentaties op de homepagina uitgelicht. Presentaties die op social media trekking zijn, heeft Slideshare ook al voor je op een rijtje gezet.

Slideshare presentatie delen; doe je zo

Niet alleen de Slideshare site is erg handig, er is voor iPhone ook een app. Inloggen kan dan eenvoudig via LinkedIn en je kunt gewoon categorieën volgen. Heerlijk om ’s avonds op de bank even door te nemen en weer wat inspiratie op te doen. Delen op social media gaat met de app perfect; wil je ‘m embedden dan moet je echt op je pc de pagina bekijken.

slideshare_presentatie_delen_blogEen Slideshare-presentatie delen is niet moeilijk. Je klikt op het pijltje naar rechts dat onder iedere presentatie staat en kiest dan voor het platform. De code bij Embed kun je in je html-editor tikken. Gebruik je wordpress dan kun je ook de shortcode gebruiken. Wil je de presentatie niet op je site, maar alleen doorlinken naar de site dan kies je voor de link-mogelijkheid.

Blader ‘m vooraf door!

Nu kun je iedere presentatie op Slideshare ontzettend makkelijk delen, maar dat heet weinig zin als de presentator er voor gekozen heeft om alleen mar met steekwoorden te werken. Dan heb je het praatje van die persoon namelijk echt nodig om te begrijpen wat er staat. Daarom dien je iedere presentatie vooraf echt door te bladeren.

Slideshare over bloggen

De onderstaande presentatie van Kirsten Jassies kun je bijvoorbeeld ook zonder haar toelichting gehoord te hebben plaatsen.

Deze heb ik gedeeld via de embed-mogelijkheid:

En zo ziet het er uit als je dat via de WordPress shortcode doet:
[slideshare id=34604686&doc=bloggenalseenpro-140513011514-phpapp02]

bloggen_tips_365dagen_slideshare_embedden