Selecteer een pagina

Secretaressedag: vandaag is het weer zover. Kun je daar als blogger eigenlijk iets mee? Is zo’n dag eigenlijk een geschenk voor deze beroepsgroep of gruwelen ze ervan? Ik duik er vandaag in.

Gruwelen van Secretaressedag

Nou als we Metro mogen geloven dan gruwelen ze er echt van. Uit onderzoek – waarbij vierhonderd secretaresses zijn ondervraagd – blijkt dat maar liefst 98 procent af wil van deze dag. Dat bloemetje dat ze krijgt van haar baas mag hij ook wel laten. Liever heeft deze ‘assistant’ – want zo wil ze genoemd worden – een educatieve dag.

Is Secretaressedag niet gewoon een dag waarop de plaatselijke bloemist met een beetje geluk een extra boeketje bloemen verkoopt aan die ene ondernemer die zijn secretaresse nu eens in het zonnetje zet? Veel te commercieel dus. Wordt er wel echt naar de talenten gekeken? En waarom alleen Secretaressedag. Heeft iedere beroepsgroep zo’n dag? Daar zou je dus al over kunnen bloggen. Welke beroepsgroep mag van jou wel eens extra in het zonnetje worden gezet.

Wat kun je met Secretaressedag

Secretaressedag moet je ook als een geschenk zien voor de zakelijk blogger. Misschien heel cliché, maar zet op zo’n dag de onzichtbare kracht in het bedrijf eens in het zonnetje. Wie is de stem die veel van je klanten aan de telefoon krijgen. Schrijf een ode aan al die goede mensen die bij je werken; trek het breder dan de secretaresses. Als bloemist kun je vanochtend nog stel een berichtje plaatsen, waarin je aangeeft dat je verse bloemen in huis hebt om nog snel een mooi boeket te maken voor de werkgever die vergeten is dat het vandaag Secretaressedag is. En doe je iets op het gebied van studie, zelfontplooiing, ontwikkeling etc. – dan pak je natuurlijk dat nieuws uit Metro als aanleiding voor een blog.

Voor persoonlijk bloggers is het lastiger. Je zou een vooroordelen lijstje kunnen maken. Zelf secretaresse beschrijf op deze dag dan hoe je werk er echt uit ziet. Want daar wordt nog wel eens denigrerend over gedaan tenslotte. Of schrijf een ode aan die geduldige secretaresse die je ooit heeft geholpen. Fashion blogger dan kies je voor een leuke zakelijk outfit. Beauty: dan kun je denken aan een lekkere ontspannende DIY of een tip hoe of waar ze echt tot rust kunt komen. Of juist hoe ze snel een mooie basis make-up aanbrengt, zodat ze er ook piekfijn uitziet als ze op kantoor komt. Als reisblogger kun je secretaresses op deze dag ook helpen. Schrijf eens over mooie zakenhotels of bijzondere vergaderlocaties waar je eens bent geweest. Ja, zo kun je Secretaressedag echt benutten op een unieke manier.

Zet jij de secretaresses of een andere beroepsgroep vandaag in het zonnetje?

bloggen_tip_365dagen_secretaressedag