Selecteer een pagina

Parodie: daar kun je mee scoren. Kijk maar naar het succes van een tv-programma als de ‘TV-kantine’ en voor de Vlaamse lezers ‘Tegen de Sterren op’. Werkt dat ook op een blog?

Parodie op je blog

Een parodie werkt het beste in beeld. Voor vloggers is het dus een leuke maner om op te vallen. Hier onder ontdek je bijvoorbeeld een vlogger die hier juist haar hele kanaal op heeft gebouwd. Dat geldt natuurlijk ook voor Weird Al Yankovic. Die parodieert al jaren bekende artiesten en nummers. Hij is zo populair dat ie nu zelfs op wereldtournee gaat!

Welke bloggers kunnen hier nu iets mee? Blog jij op de site van je band, dan zouden jullie er voor kunnen kiezen om ook eens een parodie te maken en deze op te nemen. Wie weet scoor je ook wel een hit. Op dit hele principe – toch wel een beetje gejat van Weird Al – is toch ook ‘Lekker Nederlands‘ gebaseerd.

Nu is het natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om een parodie te maken. Dat past gewoon niet bij iedere blogger. Maar als je YouTube induikt, dan zul je wel zien dat er bij jouw blogonderwerp wel filmpjes te vinden zijn van een hilarische parodie. Veel lezers vinden dit toch leuk en als je echt een passende vindt, doe je ook geen afbreuk aan je eigen blog. Let daar bij dit soort bericht altijd op.

Bloggers doelwit van parodie

De Vlaamse actrice Joy Anna Thielemans heeft ook een blog gehad. Tegenwoordig is ze vooral op social media als Instagram te vinden. Deze parodie moest ik dan ook met jullie delen.

Victoria Donelda heeft er juist haar ‘merk’ van gemaakt. Zij parodieert beautybloggers.

En hier een parodie op de fashion bloggers:

Welke parodie is je bijgebleven of heb je er misschien zelf als eens één gemaakt.

bloggen_tips_365dagen_Parodie