Selecteer een pagina

Pannenkoekendag wordt vandaag door het hele land gevierd. Doe jij daar op je blog nou ook nog iets mee? Dit jaar is het alweer de negende editie van deze Nationale smuldag.

Pannenkoekendag bekentenis

Okay, ik beken als ik hoor dat het Nationale Pannenkoekendag is, dan loopt het water me meteen in de mond. Ik ben namelijk een echte liefhebber van de oer-Hollandse pannenkoek. Tja, en als het iets gezonder moet, dan kan ik inmiddels ook een alternatief op de tafel zetten die alleen van banaan en ei gemaakt is. Ik zag in de fruitmand nog een overrijpe banaan liggen, dus ik denk dat ik deze editie voor de gezonde variant kies. Of manlief moet een pannenkoekendiner best zien zitten…

Wat er precies staat te gebeuren op de Nationale Pannenkoekendag? Meer dan zevenhonderd basisscholen gaan dit jaar pannenkoeken bakken voor ouderen. Dat betekent dat 44.000 basisschoolleerlingen voor 55.000 ouderen zo’n 100.000 pannenkoeken gaan bakken. Er gaat 1.750.000 gram schenkstroop doorheen en 875.000 gram poedersuiker.

Wat kan ik met Pannenkoekendag op mijn blog

Als je een persoonlijk blog hebt, dan is het natuurlijk niet zo lastig om over Pannenkoekendag te schrijven. De foodblogger kan daarnaast z’n creativiteit laten gaan en allerlei fijne pannenkoekenrecepten delen. De reisblogger heeft heel misschien zelfs in het buitenland inspiratie opgedaan. En de lifestyleblogger kan de link leggen door over mooie pannenkoekenborden of pannen te schrijven. Fashion blogger en zie je echt geen link tussen mode en deze dag? Klik dan maar eens hier.

Zakelijk gezien is het lastiger. Een gewichtsconsulente kan natuurlijk een gezond recept delen, maar verder… Ja, dan moet je toch wat meer door denken. Je zou de marketingkant nog op kunnen. Deze dag is namelijk een initiatief van een pannenkoeken-mix producent. Wie weet is zo’n eigen dag voor jouw branche ook wel een idee.

De opdracht van vandaag? Ik hoop veel smakelijke pannenkoeken-artikelen te lezen.

bloggen_tips_365dagen_pannenkoekendag