Onderscheiden van andere bloggers (blog tip 33)

You may also like...

10 Responses

 1. Annette zegt:

  Mooie tip vandaag. Kiezen voor kwaliteit en echte aandacht voor het onderwerp waarover je blogt. Inspirerend om te lezen hoe jij je eigen niche hebt gekozen!

  • blogqueen zegt:

   Dank Annette. Twijfelde eerst of ik mijn eigen verhaal zo wel moest vertellen, maar het laat wel het proces zien. Fijn dat je dan schrijft dat het inspirerend is om te lezen.

 2. Charlotte zegt:

  Een duidelijk onderscheidend onderwerp, stijl of kwaliteit zijn wat mij betreft altijd het belangrijkste. Zoals in mijn geval: juridische onderwerpen zijn saai, dat wil niemand vrijwillig lezen. Er is ook erg veel informatie online te vinden. Onderscheiden gaat dus op stijl en kwaliteit. Daarmee trek ik bezoekers weg bij de andere websites (want mijn advies is meestal beter praktisch toepasbaar) en trek ik zelfs lezers die niet per sé op zoek waren naar juridisch advies, omdat ze het prettig lezen vinden. (Over die stijl heb ik wel 3 jaar gedaan hoor 🙂 )

  • blogqueen zegt:

   Wat je schrijft dat niemand juridische stukken vrijwillig gaat lezen, is helemaal waar. Als je mij jaren geleden had gezegd dat ik een ‘juridisch’ blog zou gaan volgen, dan had ik je voor gek verklaard. Maar jij doet dat echt geweldig. Ben ook erg benieuwd naar je boek.

 3. Goede tips! Zeker in deze tijd is onderscheidend zijn in de bloggerswereld erg belangrijk. Mijn blog onderscheidt zich onder andere door de lay-out en de specifieke niche die ik heb gecreëerd (retro-meets-presents & inspiratie posts). Door te schrijven over retro, trek ik vintage & retro liefhebbers aan. Door dit te koppelen aan het heden en inspiratie, vinden ook andere mensen hun weg bij het lezen van mijn blogposts. Mijn blog is meer een leesblog, dus qua interactie moet ik het meer van social media hebben. Aan de andere kant heb ik wel bezoekers die lang blijven hangen. Ik hecht dan ook bijvoorbeeld meer waarde aan terugkerende lezers, dan me te focussen op meer interactie. (hoewel dat natuurlijk geen kwaad kan ;-).

 4. Juliet zegt:

  Heel erg bedankt voor de tips! Liefs

 5. Saar zegt:

  Ik vind dat een hele moeilijke. Vooral als je vertrekt vanuit interesses, daaruit opbouwt en dan strandt bij het veel gebruikte onderwerp ‘lifestyle en mindstyle’. Nu is mindstyle nog niet zo heel hip, maar lifestyle wel. Ik schrijf er gewoon graag over, waarom zou ik dat veranderen? Maar mezelf onderscheiden is niet eenvoudig aangezien ik wel blogervaring heb, maar eerder met persoonlijke blogs.
  Op het vlak van onderscheiden is er bij mij waarschijnlijk nog wel wat werk aan de winkel. Maar goed, ik doe het graag, dat is ook al een punt.

 6. Kim zegt:

  Goeie tips! Ik schrijf, zoals zo velen, over gezonde lifestyle, fashion, beauty, het leven van een moeder maar niet op de normale manier met reviews van producten. Ik hou meer van persoonlijke columns schrijven en daar bestaat het grootste deel van mijn blog uit.

 1. 5 februari 2015

  […] sluit natuurlijk perfect aan bij het thema ‘jezelf onderscheiden als blogger‘. Toch zijn er qua identiteit nog wel wat aanvullingen. Wat te denken van voorstellen van […]

 2. 11 februari 2015

  […] vallen op. Volgens mij is dat toch ook de bedoeling van je zakelijke blog; daarmee wil je je toch onderscheiden van de concurrentie. Je wil laten zien wat je in huis hebt. Kom op niet zo […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *