Selecteer een pagina

Off-topic gaan… durf jij dat aan? Dit kan riskant zijn, maar als je trouwe volgers hebt kun je dit zeker maken. Natuurlijk zullen ze geschrokken zijn, maar je kunt er ook zeker van zijn dat je volop reactie krijgt. Waar moet je opletten als je off-topic gaat.

Waarom off-topic gaan?

Als je een vast onderwerp hebt waar je over schrijft dan besef je het belang van schrijven voor die specifieke doelgroep. Je zorgt ervoor dat je artikelen altijd relevant zijn. Berichten die niet bij je onderwerp passen, daar waag je je niet aan. Maar wat als er nu onderwerpen zijn waar je toch erg graag over wil schrijven. Dan kun je er dus voor kiezen om off-topic te gaan.

Misschien wil je even van je afschrijven, omdat er iets ingrijpends in je omgeving is gebeurd. Als je een dierbare hebt verloren, dan zal iedereen beseffen dat je je hart even wil luchten. Maar ook als je ongenoegen wil uiten over een onderwerp dat voor je lezers ook interessant kan zijn. Het heeft dan misschien niet met je niche te maken, maar als je vol vuur schrijft, dan zul je vast bijval van je lezers krijgen. Let er wel op dat je niet in de valkuil trapt om steeds weer over een ander onderwerp te bloggen dan waar je blog in den beginstel eigenlijk om draait. Schrijf niet zomaar, omdat je een bericht online wil hebben. Dan doe je namelijk afbreuk aan je eigen onderwerp.

Off-topic gaan als publiekstrekker

Als je nu heel graag over een bepaald onderwerp schrijft – maar off-topic gaan zou afbreuk doen aan je site – dan hoef je het idee niet opzij te schuiven. Nee, je kunt gewoon over het onderwerp schrijven, maar publiceer die berichten dan op een andere site. Natuurlijk kun je dan een nieuw blog beginnen, maar dan moet je van begin af aan weer lezers opbouwen. Waarom bied je je blogs niet aan aan een populaire site? Grote kans dan ze wel interesse hebben in een gastblog.

Zo maak je van die – voor je site – off-topic berichten een sterke generator voor verkeer naar je eigen blog. Je zorgt er natuurlijk wel voor dat bij je stuk staat ‘gastblog geschreven door ( vul hier je naam in ) van (vul hier je blognaam in)’. En die blognaam daar link je natuurlijk naar je eigen blog. Zo bouw je niet alleen meer bezoekers op, maar ook back-links. En die zijn dan weer fijn voor je score in Google. Al zijn de berichten daarover wisselend. Gelukkig heeft Blogtrommel daar een interessant bericht over geplaatst.

bloggen_tips_365dagen_off-topic