Selecteer een pagina

‘Wil je meer likes op Facebook voor BlogQueen?’ Met die zin begint het mailtje dat ik zojuist in mijn inbox tref. Geïnteresseerd lees ik verder tot ik ontdek dat het gewoon om een commerciële partij gaat die likes probeert te verkopen. Wat dat kost?

Bij de partij die mij benaderde, heb je voor 9,90 euro al duizend followers op Twitter. Voor diezelfde prijs volgen duizend mensen ook je Instagram-account. Meer abonnees op YouTube? Dat kan. Voor 14,90 euro krijg je er vijfduizend bij. Facebook-likes zijn duurder. Dan betaal je 19,90 voor duizend extra fans.

Natuurlijk heb ik hier wel eens van gehoord, maar misschien was ik wat naïef om te denken dat niemand daar aan meedoet. Wat zijn volgers, likes en abonnees dan nog waard? Persoonlijk heb ik er nooit zoveel waarde aan gehecht. Het gaat namelijk om de interactie met je lezers. Hou dat geld dus maar in je portemonnee en zorg voor interessante content.

Aanvulling: Collega’s laten weten dat ze vaker van dit soort mailtjes krijgen. Vaak gaat het dan om SPAM-uitingen. Likes is dus het nieuwe Viagra. Oppassen dus als je dit soort berichten in je inbox krijgt. 

Volg BlogQueen op Twitter – Like BlogQueen op Facebook