Selecteer een pagina

Lente is gisternacht van start gegaan. Om 23.45 uur om precies te zijn. Ik moet je toegeven, daar was ik ook helemaal niet van op de hoogte voor dat ik aan dit blog bericht begon. Ik dacht gewoon: ik wil iets met de lente doen. En die begint naar mijn weten altijd op 21 maart…

Niet dus… de lente begint op 20 of 21 maart. En dat varieert dus keer op keer. Start de astronomische lente deze keer op het noordelijk halfrond om 23.45 uur, volgend jaar is dat op Centraal-Europese tijd om 05.30 uur. (Voor als je al een blogje wil plannen; kun je alvast een aantekening maken).

Even geen tools; gewoon lente

Maar vandaag even niets met tools of gedachten waarom bepaalde blog-berichten scoren; gewoon lente (met een ieniemienie vleugje actualiteit). En omdat er in de Facebook-groep vraag naar is, ga ik ook afsluiten met een opdracht. Geheel vrijblijvend hoor, want ik wil jullie tot helemaal niets verplichten. Ik wil gewoon samen met jullie dit jaar dagelijks bloggen. En dat doet iedereen over het onderwerp dat bij zijn of haar blog past; ik geef daar gewoon wat handreikingen bij.

Ach, ik merk het al. Ben ik weer te veel aan het uitleggen. En eigenlijk wil ik gewoon schrijven over de lente. Dat heerlijke seizoen dat mij altijd vrolijk maakt. Eindelijk is het niet meer zo grauw en donker, en ook de kilte verdwijnt. Natuurlijk kan april nog zo z’n grillen hebben, maar de lente is wel het seizoen waarin je weet dat het heerlijke weer er aan komt.

Waar ik naar uit kijk?

De lente is het seizoen waarin de zon zich niet alleen laat zien, maar ook steeds vaker laat voelen. Je kunt steeds vaker met-zonder-jas naar buiten. Het is weer steeds vaker rokjes-dag. Rokjes die ik nog moet shoppen, want inmiddels is er bijna negen kilo af en zijn de meeste van mijn voorjaar-zomeroutfits toch echt te groot geworden. Ik heb in ieder geval al gezien welke jumpsuit ik wil.

Lente betekent ook dat onze sloep weer het water in mag. Kans dat de plas dichtvriest, is nu tenslotte nihil. Al kabbelend en krabbelend ontspannen en ideeën voor mijn blog op doen. Het seizoen waar je ontzettend kan genieten van die ene avond waarop het warm genoeg is om met vrienden op het terras te blijven hangen. Dat je uiteindelijk zit te blauwbekken vindt niemand erg. En wat denk je van al die festivals die vanaf Pasen weer losbarsten. Ja, ik heb ook wel wat een favoriet waar ik echt naar uit kijk.

Maar het is ook het seizoen waarin je weet dat de zomer er echt aan komt. Voor de meeste van ons staat er dan natuurlijk in hoofdletters vakantie in de agenda. Misschien heb je zelfs geluk en staat er een mooie trip in de mei-vakantie op de planning. Voor mij geen vakantie, maar de Nijmeegse Vierdaagse. Dat betekent dat de lente ook in het teken staat van kilometers maken; mooie wandelingen maken door Nederland. Vorig jaar heb ik alleen hier in de regio getraind, maar ik wil er nu echt uitjes van maken. Er is zoveel te zien in eigen land en ik heb net een site ontdekt waar echt leuke wandelingen bij elkaar zijn gebracht. Die ga ik maar eens uitproberen.

Welk gevoel brengt de lente voor jou met zich mee? Bewerk dat op je eigen wijze tot een blogpost.

bloggen_tips_365dagen_lente