Selecteer een pagina

Issuu: tijdschriften, kranten, folders en anderen uitgaven embedden op je blog. En dat gaat heel makkelijk, want je kunt veel van die brochures en blaadjes gewoon embedden. Ik heb op deze manier in mijn tijd als hoofdredacteur van Trouwenblog mijn lezers vliegensvlug van interessante updates kunnen voorzien.

Hoe gebruik je Issuu?

Als je gaat trouwen dan wil je alles lezen over bruiloften. Je wil inspiratie opdoen en niet te vergeten jurken spotten. Nu kun je in de winkel natuurlijk ontzettend veel bladen vinden, maar die zijn vaak erg duur. In tijden van crisis is een gratis magazine een uitkomst. Zo deelde ik magazines uit bijvoorbeeld Australië, Maleisië en Amerika. Voor Billenblog mocht het wel wat spannender, daar vond ik voor de lezers bijvoorbeeld lingerie-brochures.

Issuu heeft wat dat betreft ontzettend veel tijdschriften, kranten, folders, brochures en ga zo maar verder op de site staan. Blog je over fashion, zoek daar dan eens op. Zo hebben ze nu een overzicht gemaakt van verschillende fashion-uitgaven in het kader van de New York Fashion Week.  Reisbloggers die kunnen bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij het Travel-overzicht.  Schrijf je over gezond leven, dan is de health & fitness selectie interessant. Blog je over iets heel anders, dan kun je gewoon een term ingeven in het zoekscherm linksboven. Je hoeft de uitgave niet eens te delen om er veel aan te hebben. Al die artikelen uit (buitenlandse) bladen die je op Issuu treft, kunnen je namelijk inspireren tot het schrijven van een nieuw blogbericht.

Zo deel je een Issuu-uitgave op je blog

Natuurlijk kun je alleen die uitgave delen op je blog, maar je kunt er ook voor kiezen om te bloggen over een bepaald artikel dat je in die uitgave hebt gelezen. Waar je anders dan een linkje naar de website zou plaatsen, waarop je dat bericht hebt gelezen, kun je nu de hele uitgave delen. Even vermelden op welke bladzijde de bezoeker moet kijken en hij of zij kan het artikel ook lezen. Zo kan deze ook een mening vormen over het oorspronkelijke bericht en reageren op je visie.

Delen van de uitgave is niet moeilijk (je hoeft er zelfs niet eens voor in te loggen). Je klikt op Share, gaat dan naar embed en kunt dan nog de styling options aanvinken om het formaat uit te kiezen.

bloggen_tip_365dagen_issuu_tijdschrift_krant_brochure_delen