Selecteer een pagina

Earth hour – staat ie in je agenda? Vanavond doen we vanaf 20.30 uur één uur het licht uit voor de aarde. Tijd om bewust te worden. Dat kan – zoals het Wereld Natuur Fonds het voor ogen heeft – gaan over de toekomst van onze aarde. Maar tijdens zo’n donker uurtje kun je meer over denken.

Wat is Earth hour

Earth hour vindt altijd plaats op de zaterdag voor de zomertijd in gaat. Morgen is het namelijk weer zover. Dan gaat de klok om twee uur één uurtje vooruit, zodat het drie uur is. Eén uurtje minder slapen dus, maar daar in de tip van morgen meer over (wil je vooruit schrijven, grijp dan met deze informatie je kans). Als je dan toch al een uurtje mist, kun je ook nog wel een uur gebruiken om te bezinnen. Om na te denken over de aarde tijdens Earth hour.

Dit initiatief is door het Wereld Natuur Fonds in het leven geroepen. Door het licht om half negen een uurtje uit te doen, geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd het signaal dat ze zich zorgen maken om de toekomst van de aarde. Klimaatverandering wordt daarbij gezien als één van de grootste bedreigingen van onze natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. De koraalriffen verliezen kleur, en de Noordpool smelt. Als we onszelf bewust zijn van kansen om die opwarming (iets) tegen te gaan dan kunnen we de impact ook daadwerkelijk verkleinen. Op de site van het WNF lees je er alles over.

Moment van bewustwording

Ik zie dit zelf als een mooi moment van bewustwording. En dan niet specifiek wat de aarde betreft, maar ook over andere zaken kun je tijdens zo’n donker uurtje goed nadenken. Steek een kaarsje aan en haal mooie herinneringen op. Of laat het gewoon even donker. Leg die smartphone en tablet een uurtje weg en laat je gedachten de vrije loop. Wie weet bedenk je wel geweldige ideeën voor je blog.

Of trek er op uit tijdens Earth hour. Er vinden tijdens deze avond hele bijzondere activiteiten plaats in het land. De teams van het Wereld Natuur Fonds zetten overal van alles op poten. En dat niet alleen ’s avonds, maar ook gewoon overdag. Als je nog niet weet wat te doen vandaag, klik dan hier.

Zo’n moment van bewustwording kan natuurlijk op ieder type blog. Ook als zakelijk blogger is dat goed. Misschien ben je met je bedrijf wel heel bewust van de natuur of heb je maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Durf die zaken ook te laten zien.

Waar ben jij je tijdens dit donkere uurtje extra bewust van? Raak je lezer met een indrukwekkende blogpost.

bloggen_tips_365dagen_bewust