Selecteer een pagina

Mijn bedrijf bestaat in 2015 tien jaar! Dat wil ik vieren op een manier die past bij de weg die ik in de loop der jaren ben in geslagen. Bloggen heb ik in die jaren (en ook al voor de start van mijn bedrijf) altijd gedaan. Eerst gewoon voor de lol, maar sinds een jaar of zes ook professioneel.

Met de lancering van Twijfelmoeder – alweer anderhalf jaar geleden – is er veel veranderd. Opeens werd ik gezien als specialist en volgden interviews in Viva, Grazia, Telegraaf, Vriendin en ga zo maar door. ‘Hoe doe je dat toch’ is een vraag die daarna natuurlijk veelvuldig werd gesteld. Na veel te vaak mijn kennis gratis te hebben gedeeld, ben ik begin dit jaar met het verzorgen van blogcursussen en adviessessies gestart. Met mijn bedrijf Patricia de Ryck zet ik nu in op de on- en offline profilering van professionals. Met minimale investering, meer potentiële klanten bereiken – en dus je omzet vergroten – is daarbij altijd het uitgangspunt.

Maar als je veel aan het ontwikkelen bent, tussendoor klanten van het eerste uur helpt en ondertussen ook nog eens lang op vakantie gaat (in totaal zes weken Nieuw-Zeeland in combinatie met Hong Kong, Sydney, Fiji, plus vijf weken Australië en werktripjes naar Maleisië, Benidorm en Londen), dan verlies je zelf het blogritme. Zonde, want dagelijks bloggen is gewoon ontzettend goed voor je bezoekerscijfers. En die moeten natuurlijk omhoog als je jezelf goed wil profileren.

Natuurlijk kan ik dan het zoveelste online programma maken, waarvoor je honderden euro’s neerlegt en een x-aantal videoboodschappen krijgt. En dan krijg je een een flinke verjaardagskorting of zoiets. Nee het gaat me niet om die duiten. Ik wil mijn enthousiasme voor het bloggen gewoon met een zo’n breed mogelijke groep delen. En dat op een laagdrempelige manier. Als het je niet lukt om iedere dag een bericht te schrijven dan ben ik niet die strenge juf die je terecht gaat wijzen. Nee, ik ben al ontzettend blij als je mee doet en progressie boekt. Daarnaast is het voor mij een goede stok achter de deur om zelf ook weer dagelijks te bloggen. (Ik leg de lat zelf nog iets hoger, want ik wil in 2015 dagelijks een bericht op TwijfelMoeder, Mom in doubt, Mijn gezonde leven, Boekenblog, Shoppenblog en natuurlijk BlogQueen.).