Selecteer een pagina

Citaten inspireren en motiveren. Andere keren zetten ze je aan het denken of laten ze je lachen. Op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest komen er in ieder geval ontzettend veel citaten voorbij. Waarom doe je daar niets mee op je blog?

Welke citaten passen bij mijn blog?

Kijk nu kun je ieder willekeurig citaat pakken, maar ik vind dat er toch wel enige relevantie moet zijn. Zo kun je als zakelijk blogger kiezen voor mooie citaten van bekende vakgenoten. En misschien heb jezelf wel erg krachtige uitspraken; waarom zou je die dan niet mooi vormgeven en als afbeelding plaatsen. Niet alleen op je blog, maar ook op je social media. Via Canva kun je zoiets heel makkelijk zelf doen. Vergeet je niet je bedrijfsnaam of website-adres te vermelden in de afbeelding?

Als je een persoonlijk blog hebt, kan zo’n citaat ook je gevoelens weergeven. Misschien zit je niet zo lekker in je vel, omdat je afscheid van een dierbare hebt moeten nemen. Deel zo’n citaat, schrijf er een korte update bij en je volgers weten waarom het even wat rustiger op je blog is dan normaal. De tip wat uitspraken betreft, kun jij natuurlijk ook uitvoeren. Wie weet wordt één van die afbeeldingen opeens veelvuldig gedeeld door je doelgroep. Juist omdat zij dat ook zo ervaren. Vergeet daarom je naam en het liefst natuurlijk ook je website niet.

Waar vind ik geschikte citaten?

De bron wat citaten betreft, is wat mij betreft Citaten.net. Hier kun je heel makkelijk zoeken. Bijvoorbeeld op auteur, maar ook op trefwoord of gewoon willekeurig. Ze hebben zelfs een citaten Top 100. Op één in die lijst staat Aristoteles: “Het enige wat je met liegen bereikt, is niet geloofd worden als je de waarheid spreekt.”

Maar Pinterest is natuurlijk ook een goede plek om inspiratie op te doen. Je kunt hier gewoon zoeken op citaten. Ik heb zelfs een bord aan gemaakt met mooie uitspraken. Hier onder deel ik daarnaast vier citaten die iets met mij doen. Die vond ik op Citaten.net:

  • Albert Einstein: “The only reason for time is so that everything doesn’t happen at once.”
  • Mahatma Gandhi: “Happiness depends on what you can give. Not what you can get.”
  • Johan Cruijff: “Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie, dan met de visie van een ander.”
  • Toon Hermans: “Wat je vandaag moet doen, moet je doen zoals je morgen denkt dat je het had moeten doen.”

bloggen_tip_365dagen_citaten_beroemd_pinterest