Selecteer een pagina

Cartoons geven je binnen no time een beeld van een bepaald onderwerp. Kun je goed tekenen? Heb je er al eens over nagedacht om dan een onderwerp in cartoon vorm te brengen? Maar zelfs als je niet kunt tekenen, kun je op je blog cartoons gebruiken.

Boodschap direct zichtbaar met cartoon

Je hoeft geen ellenlange columns door te nemen om te ontdekken wat de cartoonist nu eigenlijk van een onderwerp vindt. Die blijkt meteen uit zijn of haar cartoons. Ik vind dat echt ontzettend knap. Denk dat mijn oog daarom ook zo snel naar cartoons in de krant gaat.

Cartoons, strips of karikaturen?

Nu moeten we natuurlijk even checken of we het over hetzelfde hebben. Want de termen karikatuur, cartoon en strip worden nog wel eens door elkaar heen gebruikt. Ze hebben allen een heel andere betekenis. Karikaturist Jan Ibelings heeft daar een handig berichtje over geschreven. http://www.karikaturist.nl/karikaturen-cartoons-en-strips

Site waar je cartoons kunt vinden

Als je zelf niet kunt tekenen, is er echt geen probleem. Er zijn online namelijk ook diverse sites te vinden waar je cartoons kunt vinden. Die kun je dan ter illustratie van je bericht gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Someecards.com. Als je onder aan de afbeelding op Share klikt, dan kun je ‘m ook embedden. Bitstrips kun je ook gebruiken. Op Pixton vind je zelfs hele strips.

Maak je eigen cartoon online

Bij Someecards kun je daarnaast je eigen cartoon maken. (En als je heel handig bent met Canva, kun je natuurlijk met al die afbeeldingen ook je eigen cartoons creëren).

Okay, ik kon zelf wel een cheerleader gebruiken toen ik deze bedacht, haha. Maar zo hebben jullie in ieder geval een idee.

Maak jij wel eens gebruik van cartoons op je blog? Probeer het eens.

bloggen_tips_365dagen_cartoons